Erbakan Vakfı, Sinoplu Diyojen'in heykelinin kaldırılmasını istedi

Erbakan Vakfı, Sinoplu Diyojen'in heykelinin kaldırılmasını istedi

Sinoplu Diyojen'in heykelinin Sinop'un girişinden kaldırılması için Erbakan Vakfı Sinop İl Temsilcisi İsmail Teziç, bugün saat 17.00'da Yunanlı Diyojenin heykeli önünde yapılacak olan basın açıklamasına, "yarın bir gün çan sesleri ile uyanmak istemeyen, vatanını seven,ezanının susmasını ve bayrağının inmesini istemeyen her Sinoplunun oraya katılması gerekir" desede, katılım 12 kişiyi geçmedi.

Öz Sinoplular platformu (ÖSP) tarafından yapılan basın açıklamasına tüm Sinopluların davet edilerek, “Burada sadece basın açıklaması yapılacak. Siyasi hiçbir bağlantısı yok. Onun için Sinop’a verilmek istenen Yunan şehri imajını istemeyen, yarın bir gün çan sesleri ile uyanmak istemeyen, vatanını seven,ezanının susmasını ve bayrağının inmesini istemeyen her Sinoplunun oraya katılması gerekir.” denilmişti. Aynı zaman da, ne kadar kalabalık olunur ise o kadar da Sinop’tan dünya’ya güçlü bir mesaj verilebileceğinin altı çizilmişti. Ancak Sinop halkı, bu açıklamaya pek ilgi göstermedi. Basın açıklamasına sadece 12 kişi katılım sağladı. Basın açıklamasını okuyan Teziç, "Biz sanata ve heykellere karşı değiliz. Heykelin arkasına sığınarak Yunan felsefesini, Yunan ideolojisini Sinop'a yapıştırmalarına karşıyız. Diyojen heykelinin Sinop'un girişinden alınmasını ve Balatlar yapısına götürülmesini istiyoruz. Bunun olması için çabalayacağız. Gerekirse imza kampanyası, gerekirse devamlı burada basın toplantısı yaparak sonuna kadar mücadelesini vereceğiz" dedi.

Diyojen kimdir?

MÖ 412-323 yılları arasında yaşamış filozof Sinop'ta doğmuş Korint'de ölmüştür. Sinoplu Diyojen olarak da bilinen filozof, medeniyeti reddetmiş ve medeniyet içerisinde medeniyetten uzak bir şekilde yaşamayı tercih etmiştir. Özellikle Büyük İskender'le karşılaştıklarında imparatorun 'bir isteğin var mı' sorusuna verdiği 'Gölge etme başka ihsan istemem' yanıtıyla ünlüdür.