Eski polise FETÖ'den 7.5 yıl hapis cezası

Eski polise FETÖ'den 7.5 yıl hapis cezası

Aydın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan eski polis memuru Recep Güngör, 7.5 yıl hapse carptırıldı.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın üçüncü duruşmasına, tutuklu sanık R.G., avukatı ve yakınları katıldı. Savunmasını, tutuklu bulunduğu Söke T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapan R.G., çocuklarının 2007 yılından beri FETÖ'nün okullarında eğitim gördüğünü söyledi. ByLock kullanmadığını iddia eden R.G., "Emniyetten gelen yazıda kaydım gözükmektedir. Burada mesaj içeriklerinin tespiti yapılmamıştır. 2016'daki vahim olayı kestirebilseydim, ne çocuklarımı bu okula gönderirdim, ne de bankada hesap açardım. Keşke bu okula çocuklarımı göndermeseydim. Keşke özel bir öğretmen tutsaydım. Pişmanım, ancak 10 yıl önceden 10 yıl sonrasını göremezdim" dedi. Eski polis memuru olan R.G., cep telefonundaki mesaj içerikleri tespit edilmediğini belirtip, bu nedenle ByLock kaydının delil olarak kullanılamayacağını ileri sürdü.

Mahkemeye heyeti, verilen kısa aranın ardından R.G.'nin 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ile 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından beraatine karar verdi. FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan ise 7.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.