Eskişehir'in en yaşlı gazisi askeri törenle toprağa verildi!

Eskişehir'in en yaşlı gazisi askeri törenle toprağa verildi!

Eskişehir'de Kore Savaşı gazisi Behçet Bota, 91 yaşında vefat etti. Bota, düzenlenen askeri tören ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bir süreden bu yana rahatsız olduğu belirtilen Behçet Bota evinde yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası Behçet Bota için Eskişehir'in Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kurtuluş Camii'nde bugün askeri tören düzenlendi. Törene Behçet Bota'nın eşi Semahat Bota, çocukları Selma ve Cengiz Bota, yakınları,  Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük, askeri yetkililer ile çok sayıda kişi katıldı. 

İkindide kılınan cenaze namazından sonra Bota'nın Türk Barağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzunda cenaze aracına kadar taşındı. Behçet Bora, götürüldüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük, Behçet Bota'nın Eskişehir'in en yaşlı gazisi olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

KORE CUMHURBAŞKANINDAN TEŞEKKÜR BELGESİ 

Kore gazisi Behçet Bota'ya 25 Haziran 2000 yılında Kore Cumhurbaşkanı Kim Dae Jung tarafından teşekkür belgesi verildiği belirtildi. Kore Savaşı'nın 50'nci yılı anısına verilen teşekkür belgesinde şu ifadeler yer aldı:

"Özgür bir demokrasi ülkesi olan Kore Cumhuriyeti'ni sürdürmekte gösterdiğiniz müthiş inanç, destansı kahramanlık ve büyük fedakarlık ruhunu daima kalbimizde taşıyacağız. Kore Savaşının 50'nci yıldönümü vesilesiyle minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek ve geçmişte kanlarımızla kurduğumuz kardeşliği güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca insanlığın gelişmesi ve dünya barışı için kardeş ülkelerle el ele vererek gayret edeceğiz. Bir kez daha göstermiş olduğunuz fedakarlığa candan teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız."