Haluk Levent fidan dikme kampanyası başlattı!

Haluk Levent fidan dikme kampanyası başlattı!

Ayvalık Şeytan Sofrası'nda çıkan yangın sonucu 5 hektarlık çamlık ve zeytinlik alan küle döndü. Bunun üzerine Haluk Levent resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ''fidan dikme kampanyası başlattığını'' açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Mehmet Tüm Ayvalık'taki yangının, ''sabotaj olma ihtimalini, oraya tatil köyü veya otel inşaatı yapılacağına dair iddiaları'' meclis gündemine taşıdı. Bunun üzerine geniş yankı bulan Ayvalık'taki yangının kamuoyunda endişe yaratması sonucu, Haluk Levent, '' Oraya villa yapamayacaksınız. Arazinin her tarafına fidan diktireceğim hodri meydan'' dedi.

Gelecek hafta Ayvalık'ta konseri olan Levent'in,  ''yetkililerle görüşeceği ve sosyal medyada destekçilerine de tarihi bildireceğini'' ifade etti.

Bu olayın başlangıç olduğunu söyleyen ünlü sanatçı sadece Ayvalık'la sınırlı kalmayacaklarını bu yıl yakılan tüm yerlere fidanlar dikeceğini'' söyledi.

BAKANLIK OLAYA EL ATTI

Haluk Levent'in tepkisinden ve kamuoyunun da desteğinden sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, '' Sayın Haluk Levent, Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz '' dendi. 
Ünlü sanatçı ise bu gönderiden sonra , ''Orman Ve Su işleri bu twiti attı. Tamam bizde kasım ayında fidanlar dikilirken orada olacağız. Ve ondan sonra diğer yakılan ormanlarda.. '' açıklamarında bulundu.

Haluk Levent Twitter'dan fidan kampanyasını şu şekilde duyurdu: