Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'ABD ile İsrail'e yaptırım uygulanacak mı?' sorusunu atladı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'ABD ile İsrail'e yaptırım uygulanacak mı?' sorusunu atladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde dün (14 Mayıs 2018) toplandı. Toplantı sonrası açıklamada Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Yaşanan hadiseler katliamın devam edeceğini gösteriyor" dedi. Bozdağ, "ABD ile İsrail'e yaptırım uygulanacak mı?" sorusunu atladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı saat 19.40'ta başladı. Bakanlar Kurulı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. 

Bozdağ, "ABD ve İsrail'e yaptırım yapılacak mı?" sorusunu, "Daha önce de ifade ettim. ABD, barış sürecini yok etmiştir. Bölgenin daha istikrarsızlaşmasına, bölgedeki huzursuzluğun artmasına sebep olmuştur. Karşılık bir çatışma yok. Onun da altını çizmek lazım. Gerçek mermilerle ateş ettiler. Bunu yakından görülmesi lazım. Dünyanın neresinde barışçıl gösteri yaptığı yerde insanlar üzerine gerçek mermilerle ateş eder? Kalıcı barış mı bıraktılar? Bundan sonraki süreçte Kudüs'ün statüsünü korumak konusunda yardım etmeye devam edecektir. Bu haksızlığı en yüksek sesli dile getirmeye devam edeceğiz" diye yanıtladı.