Mermer ocağı açılmasına karşı 502 dilekçe!

Mermer ocağı açılmasına karşı 502 dilekçe!

Isparta'nın Senirkent İlçesi'ne bağlı Uluğbey Köyü'nün yakınlarına mermer ocağı açılmak istenmesine karşı köylülerin ve yaşam savunucularının itirazı devam ediyor.

İlçenin pazar yerinde toplanan köylüler ve yaşam savunucuları buradan kısa bir yürüyüş sonrası Kaymakamlığa ulaştı. Senirkent Kaymakamlığı'na itirazları içeren ayrı ayrı 501 adet dilekçe verildi. Kişisel itirazların yanısıra da bir adet genel dilekçe hazırlanıp teslim edildi.

İtiraz eden yurttaşlardan Ezgi becek, aylar öncesinden başlayarak yaşam alanlarını korumak için harekete geçtiklerini anlattı.
"Bugün burada 501 adet dilekçe verdik. Bir dilekçede de neler olup bittiğini bütün detaylarıyla Kaymakamlığa ilettik. Yani 501+1 eşittir 502 dilekçeye rağmen köye mermer ocağı açılmaz. Bu itirazların dikkate alınmasını bekiyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Senirkent'e bağlı Uluğbey Köyü'ne yaklaşık 900 metre uzaklıkta mermer ocağı açılmak istenmesine tepki amacıyla köylüler ve Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) tarafından toplantı yaparak mücadele başlatmıştı.

Nüfusu yazın 1500, kışın ise 600 civarında olan köyün 2000 hektar tarım arazisi bulunduğu, bu alanlarda üzüm, elma, kiraz, kayısı, vişne ve badem üretildiği belirtilirken, mermer ocağı açılmak istenen yerin köylünün küçükbaş hayvanlarının besi alanı olarak kullandığı arazi olduğu vurgulanmıtı.

Mermer ocağının köyün su kaynaklarına çok yakın olduğu, ocaktan çıkacak tozun ovaya yayılacağı kaydedilirken, köyün Veli Baba Sultan Türbesi dolayısıyla inanç merkezi olduğu ve çevresinde vakıflarca tescil edilmiş 29 yatır bulunduğu aktarılarak mermer ocağının neden istenmediği vurgulanmıştı.

-Birgün