Nişantaşı'nda küçük çocuğa çirkin saldırı

Nişantaşı'nda küçük çocuğa çirkin saldırı

Şoke eden saldırı İstanbul'un göbeğinde, Şişli Nişantaşı'da yaşandı. Ünlü bir fast food restoranında çalışan kadın garson, müşterileri rahatsız ettiğini iddia ettiği küçük çocuğun üzerine bir bardak kaynar su döktü. Çocuğun boynunda ciddi yanıklar oluştu. Kadın çalışan ile saldırı sonrası ona fiziki müdahalede bulunan bir müşteri gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, ünlü fastfood zinciri McDonald’s'ın Nişantaşı'nda bulunan şubesinde, saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, restoran çalışanı olduğu belirtilen bir kadın, müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle restoranın üst katında bulunan çocuğun üzerine bir bardak sıcak su savurdu.

Kaynar suyun boynuna isabet etmesiyle boynundan yanıklar oluştu. Duruma tepki gösteren restorandaki bir erkek müşteri, küçük çocuğa sıcak su döken kadın çalışana fiziki müdahalede bulundu. Olayın ardından boynunda yanıklar oluşan çocuk önce Harbiye Polis Merkezi'ne, ardından da ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polis ekipleri, olayı gerçekleştiren kadın çalışan ile olayın ardından çalışana fiziki müdahalede bulunan erkek müşteriyi, ifadelerine başvurulmak üzere Harbiye Polis Merkezi'ne götürdü.

Hastanede tedavi altına alınan çocuk, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi ve Çocuk Büro Amirliği'ne sevk edildi. Hastane çıkışında görüntülenen küçük çocuk, muhabirin “Ne oldu sana?” sorusuna cevap vermezken, çocuğun yüzündeki şaşkınlık ve korku dolu ifade dikkat çekti.

Restoran müdürlerinden ve çalışanlarından herhangi bir açıklama yapılmazken, polisin olayla ilgili başlattığı inceleme sürüyor.

MC DONALD’S: İŞTEN ÇIKARILDI

Yaşanan olayla ilgili Mc Donald’s Türkiye’den açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Kurulduğu günden beri aile ve çocuklara hizmeti odak noktasına almış bir marka olarak dün Nişantaşı restoranımızda yaşanan talihsiz olayın kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz. Söz konusu olaya sebebiyet veren kişinin iş akdine derhal son verilmiş, diğer sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır."

ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Konuya ilişkin emniyetten de bir açıklama yapıldı... Açıklamada, olayın akşam saat 18.00 sıralarında olduğu belirtildi. M.H. adlı 21 yaşındaki kadın çalışanın müşterileri rahatsız ettiği gerekçesi ile 2010 doğumlu çocuğu bir bardak sıcak su dökerek sırt bölgesinden yaraladığı ifade edildi.

Olayı gören A.Y. adlı kişinin kadın çalışanı darp ettiği de belirtilen açıklamada, yaralı çocuğun Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavisi yapıldıktan sonra çocuk büro amirliğinde işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Çocuğun annesinin şikayetçi olmadığının ifade edildiği açıklamada ailenin Feriköy'de oturduğu ve kağıt toplayarak geçimini sağladıkları belirtildi.

Emniyet açıklamasında M.H. adlı kadın çalışanın bugün adli makamlara sevk edildiği kaydedildi.

İşte restoran çalışanı kadının küçük çocuğa sıcak suyu fırlattığı ana ilişkin görüntüler...