Polis fuhuş yapan kadınlarla birlikte oldu... Para vermeyip köpeğine de el koydular

Polis fuhuş yapan kadınlarla birlikte oldu... Para vermeyip köpeğine de el koydular

Ankara’da görev yapan iki polis, para karşılığı fuhuş yapan iki kadınla birlikte oldu. Kadınları tehdit eden, para da vermeyen polis memurları, giderken kadınlara ait Rottweiler cinsi köpeği de alıp gittiler. Yaşananlar kadınlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. İki polis hakkında ‘irtikap’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından dava açıldı.

Yenimahalle ilçesinde görev yapan polis memurları Murat E (47) ve Türkcan S (23) hakkında Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, iki polisin hayat kadınlarıyla hem beraber oldukları hem de tehdit ettikleri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Demetevler Mahallesi'nde yaşayan Belgin Y (23), Buğse A (21) ve Hatice K (21) oturdukları binada para karşılığı fuhuş yaptığı belirtilen iddianamede, polis memurlarının ‘adli işlem' tehdidiyle kadınlara baskı kurdukları belirtildi.

KÖPEĞİ VERİRSEN İŞLEM YAPMAM

23 Mart tarihinde kadınların kaldığı binaya giden Murat E, ‘size işlem yapsam mı?' diye söze başladı, ardından Buğse isimli kadına ait köpeği gören polis memuru, “Bu köpeği bana verirsen burada serbestçe çalışırsınız, size işlem yapmam” dedi. Değeri 1.700 lira olan Rottweiler cinsi köpeği alan polis, 2 gün sonra da köpeğin kimlik karnesini almaya geleceğini söyledi.

CEP TELEFONUNUYLA KAYIT YAPTI

Aynı iki gün sonra başka bir ekip gelerek fuhuş suçundan adli işlem yaptı. Kadınlar, iki gün önce yaşadıkları olayı anlattılar. Ekip, yine aynı olayın gerçekleşmesi halinde kendilerine haber verilmesini isteyerek ayrıldı. Bir kaç sonra ise Murat E, aynı eve geldi ve “burayı boşaltın, burası polisler tarafından takipte, biz artık sizinle dost olduk, acaba şimdi de buradan çıkarsam işlem yapsam mı” dedi, bu diyaloglar kadınlar tarafından cep telefonuna kaydedildi.

BELGİN'İ BEGENDİ, PARA ALMAYIN

4 gün sonra yine aynı iki polis eve gelerek fuhuş teklifi yaptı. Murat E, küçük polis arkadaşı Türkcan'ı göstererek, “..ekip arkadaşım Belgin'i çok beğendi, bu ve bir arkadaşı akşam beraber gelecekler, Belgin ile ilişkiye girecekler, sakın para falan almayın, zaten size çok yardımcı oluyoruz, burada serbestçe çalışıyorsunuz, ona göre ilgilenin, bir saat sonra buraya geleceğiz..” dedi.

POLİS, POLİSİ BASTI!

Akşam saatlerinde polisler fuhuş için eve geldiğinde kadınlar karakolu aradılar. Türkcan isimli polis ve arkadaşı, karakoldan gelen ekip tarafından yarı çıplak halde yakalandı. Polis ve arkadaşı hakkında işlem yapıldı. Kadınların şikayetçi olması üzerine iddianame hazırladı, iki polis memuru hakkında ‘irtikap' ve ‘görevi kötüye kullanma' suçlarını işledikleri gerekçesiyle ceza talep edildi.