Tunceli'de sünnet şöleni

Tunceli'de sünnet şöleni

Tunceli'nin Hozat İlçe Kaymakamlığı ve belediyenin ortak girişimiyle düzenlenen şenlikte, 30 çocuk sünnet ettirildi

Hozat sünnet şenliği kapsamında düzenlenen törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Celalleddin Polat ile çok sayıda kurum müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Hozat Belediyesi Cem Emir Parkı'nda düzenlenen Sünnet Şenliği'nde 30 ailenin çocukları sünnet ettirildi. Vali Sonel'in 200'er lira para taktığı çocuklara kaymakamlık ve belediye tarafından da bisiklet hediye edildi. Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, sünnet şenliğini geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Halkın temsilcileri olarak bizler, yerel yöneticiler; devlet ve mülki idare amirleri ile birlikte hizmette, el ele verirsek, hizmetin en kalitelisini ve en hızlısını getirmiş oluruz. Çocuklarımızın yarının geleceğin teminatı olduğunu ulu önder Atatürk de hep söylemiştir. Birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde halkımıza hizmetlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi. 

Tunceli Valisi Tuncay Sonel de, Tunceli'nin bir doğa cenneti olduğunu, İsviçre gibi doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Gittiğimiz yerlerde devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Bu çok önemli. Devletimizin tüm birimleri ile Tunceli halkımızın merkezin ve 7 ilçenin emrindeyiz. Şunu herkes bilsin ki, bölgede devletimizin tüm imkanları ile kahraman güvenlik güçleri ile hep beraber bu terörün üstesinden geleceğiz. Çünkü bulunduğumuz coğrafya, çok güzel bir memleket, çok güzel doğal güzelliği olan, misafirperver insanları olan, Munzur'u olan, yani yurt dışında adeta İsviçre'ye benzeyen mükemmel bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzellikleri karartmak isteyen alçaklara biz fırsat vermeyiz. Hep beraber bu ülkenin kıymetini bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde, siz başta çocuklarımız olmak üzere bu güzel İnsanları, güzel işler yapmak için buradayız." Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, sünnet olan çocuklara hediyelerini tek tek verdi.