Evleri temizlik kokan komşularınız bu sırları size vermez; İşte herkesten gizledikleri 5 tüyo

Evleri temizlik kokan komşularınız bu sırları size vermez; İşte herkesten gizledikleri 5 tüyo

Evinizin mis gibi kokmasını istiyorsanız bilmeniz gereken temizlik sırları

Komşularınızın size vermek istemediği bu 5 temizlik sırrını uygulayarak, evinizin her zaman temizlik kokmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, temiz bir ev sadece dışarıdan değil, içeriden de temiz olmalıdır.

1. Evinizi her gün düzenli olarak havalandırın: Temiz hava, evinizin havasını temizler ve kötü kokuların yayılmasını önler. Her gün düzenli olarak evinizi havalandırmak, evinizin her zaman ferah ve temiz kokmasını sağlar.

2. Kullan-at ürünlerini sık sık değiştirin: Kullan-at ürünler, özellikle banyo ve mutfakta sıkça kullanılır. Ancak komşularınızın size söylemediği bir sır, bu ürünlerin düzenli olarak değiştirilmesidir. Bu sayede evinizde her zaman temizlik kokusu hakim olur.

3. Halı ve koltukları düzenli olarak vakumlayın: Halı ve koltuklar, evdeki kötü kokuların yayılmasına neden olabilir. Komşularınızın sıkça uyguladığı bir temizlik sırrı da halı ve koltukları düzenli olarak vakumlamaktır. Bu sayede evinizdeki koku ve toz problemlerini önlersiniz.

4. Perdeleri ve yastıkları düzenli olarak yıkayın: Perdeler ve yastıklar, evdeki koku ve toz birikimine neden olabilir. Komşularınızın size söylemek istemediği bir sır da perdeleri ve yastıkları düzenli olarak yıkamaktır. Bu sayede evinizde her zaman temizlik kokusu hakim olur.

5. Düzenli olarak derinlemesine temizlik yapın: Komşularınızın size vermek istemediği en önemli sır, düzenli olarak derinlemesine temizlik yapmaktır. Bu, evinizdeki her türlü kiri ve kötü kokuyu ortadan kaldırmanın en etkili yoludur.

cleanliness-2799459-1280.jpg

PRATİK TEMİZLİK FORMÜLÜ

Malzemeler:

Karbonat
Uçucu yağ
Çatal
Kavanoz ve kavanoz kapağı
Tornavida
Çekiç
Dekoratif mum

Banyonuzun, oturma odanızın veya yatak odanızın sürekli ferah kokması için harika bir çözüm bu.

1- Kavanozu yıkayın.

2- Kapağına 5-7 delik açın.

3- İçine karbonat dökün. 10 damla da uçucu yağ ekleyin. Çatalla iyice karıştırın

4- Küçük mumu içine yerleştirip yakın.

5- Kapağını sıkıca kapatın.

6- İşte çevre dostu bir oda spreyi yaptınız! Hem ucuz hem de doğal ve zararsız.

Evet bu ilk yöntemdi.. Şimdi ise sizlerle başka bir yöntemi paylaşacağız. Bu yöntem sayesinde de eviniz misler gibi kokacak.

Bu yöntem yukarıdaki yöntemden çok daha ucuz ve çok daha kolay.

Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatın. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu ekleyin. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz , evinizdeki kötü kokunun uçup gittiğini ve evinizin misler gibi koktuğunu hissedeceksiniz.

Kaynaklar: kisadalga.net, youtube.com, yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler