İçi tane tane oluyor ve asla lapa kalmıyor; Yaprak sarma pişirirken bilmeniz gereken tüyo

İçi tane tane oluyor ve asla lapa kalmıyor; Yaprak sarma pişirirken bilmeniz gereken tüyo

Yaprak sarma pişirirken dağılmasını önleyen tüyolar; Bu teknikle pişirilen yaprak sarma asla dağılmıyor

Yaprak sarma yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de sarmaların pişirme esnasında dağılmasıdır. Ancak bu sorunu önlemenin bazı püf noktaları vardır. İşte yaprak sarma pişirirken dağılmasını önleyen tüyolar...
 

ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER

250 gram sıcak suda bekletilip yıkanmış salamura yaprak (Yapraklar ince ve orta boy olmalı.)

250 gram yağlı kıyma (Dana döşten çektirebilirsiniz.)

5 parça kuzu kaburga (Yemek asıl lezzetini buradan alacak.)

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı pilavlık bulgur (Bulgur sarmanın lezzetini güçlendirir.)

1 su bardağı zeytinyağı (Yarısını iç harcına koyun, yarısını tencerenin üzerine gezdirin.)

1 baş soğan rendesi

2 diş sarımsak rendesi

1 çorba kaşığı kimyon, karabiber, pul biber karışımı

Tercihen yarım çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tercihen 6 dal kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz (Salamura yaprakları yıkadıktan sonra tadına bakın, hâlâ tuzluysa yemeğe tuzu kontrollü katın.)

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

Kuzu etini dolma tenceresinin altına dizin.

Verilen malzemeleri tatların birbirine geçmesi için güzelce yoğurun ve sarmaya başlayın.

Sarmaları etin üzerine kat kat dizin.

Suyunu yağını ekleyerek ocağa koyun. (Suyu, sarmanın içi birden şişmesin diye yemek pişerken aralıklarla ilave edin.)

Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve ağır ateşte demleye demleye pişirin.

Altını söndürünce sofra bezine sarın ve yemek saatinde açarak üzerine yarım limon suyu gezdirip servis yapın.

Tencerenin altında pişerken yağları eriyen ve kızaran et parçalarını da tabaklara ekleyin.

Bu tekniklerle pişirilen yaprak sarma, asla dağılmayacak ve misafirlerinize lezzetli bir yemek sunmanın keyfini yaşayacaksınız. Keyifli ve başarılı sarma pişirmeler!

İlgili Haberler