Faydalı diye çokça tüketiyorduk - Kabak çekirdeğinin daha önce duyulmamış zararı

Faydalı diye çokça tüketiyorduk - Kabak çekirdeğinin daha önce duyulmamış zararı

Araştırmacılar uyardılar. Çünkü faydalı diye tüketilen kabak çekirdeği bakın 1 avuçtan fazla tüketildiğinde vücuda ne yapıyor

Artigercek.com sitesindeki habere göre; Kabak ve kabak çekirdeği, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak bilinir. İçerdikleri zengin besin değerleri ile birçok fayda sağlarlar. Ancak, son zamanlarda yapılan araştırmalar kabak çekirdeğinin fazla tüketiminin bağırsak sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu.

Kabak çekirdeği, lif açısından oldukça zengindir. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ancak, aşırı miktarda kabak çekirdeği tüketimi bağırsak problemlerine yol açabilir. Özellikle gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

pumpkin-seeds-4748352-1280.jpg

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN BİLİNMEYEN ZARARI

Bunun yanı sıra, tek seferde çok fazla kabak çekirdeği tüketmek şiddetli kabızlığa sebep olabilir. Lifin fazla alınması sindirim sisteminin yavaşlamasına ve dışkının sertleşmesine neden olabilir. Bu da kabızlık sorununu beraberinde getirir.

Uzmanlar, günlük olarak 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmemeyi önerdi. Bu miktar, vücudun ihtiyaç duyduğu lifi karşılamaya yetecek kadar olmakta.

1 AVUÇ TÜKETMEK GEREKİYOR

Kabak çekirdeğinin günde 1 avuç tüketmenin gerekliliği vurgulandı.

Yeniçağ'ın paylaştığı habere göre; 1 avuçtan fazla tüketilen kabak çekirdeğinin bazı zararlarının bulunduğunun ifade edilmesi dikkat çekti.

KABAK ÇEKİRDİĞİNİ DENGELİ TÜKETİLDİĞİNDE YARARLARI

-Uykuyu iyileştirir.

-Diyet atıştırmalığı için uygundur.

-Parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar.

-Antioksidan bakımından zengindir.

-Diyabet riskini azaltabilir.

-Antikanser özellikleri vardır.

-Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir.


-Mesane sağlığına faydalıdır.

İlgili Haberler