Erdoğan: Bu adam paranın şımarığıdır!

Erdoğan: Bu adam paranın şımarığıdır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fahreddin Paşa'yı bilmezsek işte bir kendini bilmez çıkar Erdoğan'ın ecdadı böyledir diyecek kadar alçaklaşır, ileri gider. Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır.  Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi?" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle: Her fırsatta ifade ettiğim gibi bir ülke kültür sanat alanında zirveye çıkamamışsa diğer alanlardaki hiçbir başarısını tarihe nakşetme imkanı yoktur. Kendi tarihini başkalarından öğrenen bir millet mazisi ile atisi arasında köprü kuramaz.

BUZDAN HEYKEL GİBİ ERİMEYE BAŞLIYORSUNUZ

Zaman zaman siyasi iktidar olmakla kültürel iktidar arasındaki farkı işaret ediyoruz. Her ne kadar birileri bunu kendi dar dünyalarında yorumluyorsa da biz kendi endişelerimizi dile getiriyoruz. Sanatın ve kültürün küresel etkisinde siz sadece tüketen iseniz güneşin altında kalan buzdan heykel gibi erimeye başlıyorsunuz.

ÇOK SERT FAHREDDİN PAŞA YANITI

Fahreddin Paşa'yı bilmezsek işte bir kendini bilmez çıkar Erdoğan'ın ecdadı böyledir diyecek kadar alçaklaşır, ileri gider. Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır. Benm ecdadım Medine'yi müdafa ederken be terbiyesiz senin ecdadın neredeydi? Sen önce bunun hesabını ver. Fahreddin Paşa biliyordu ki İngilizler gelir orada bir işgal hareketine girerse o eşyalar nereye gider biliyordu ve oradan o emanetleri 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ve buraya da bir saldırı olur diye Anadolu'ya götürülüyor. Şimdide Topkapı Sarayı'nda 24 saat Kuran tilaveti ile bu koruma süreci devam ediyor. Bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetler ne diye sorsanız inanın bilmez.Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır.  Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? 

ÖDÜL KAZANAN İSİMLER

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri şöyle:

Tarih: Prof. Dr. İlber Ortaylı

Müzik: Göksel Baktagir

Sinema: Yavuz Turgul

Geleneksel Sanatlar: Ali Toy

Resim: Selahattin Kara

Vefa Ödülü: nurettin topçu