Kadınların kabusu regl sancısından bu yöntemle kurtulacaksınız

Kadınların kabusu regl sancısından bu yöntemle kurtulacaksınız

Kadınlar için adeta kabusa dönebilen regl sancılarını yüzde 80 oranında ortadan kaldıran o yöntem ortaya çıktı.

Regl sancılarını yüzde 80 yok eden yöntem ortaya çıktı.

Kadınların en büyük problemlerinden birisi olan çoğu zaman bir kabusa dönüşen regl döneminde yaşanan ağrı, mide krampı, uykusuzluk gibi sorunlar bu yöntemle yüzde 70 ile yüzde 80 arasında artık ortadan kalkacak.

ekran-goruntusu-2023-08-15-172428.png

Peki, regl ağrılarını büyük oranda azaltan o yöntem ne?

Flo Living kurucusu, kadın hormonları uzmanı Alisa Vitti'ye göre bu rahatsız edici semptomlarla yaşamak şart değil. ABD'li uzman, "Kadınlar daha iyi hissetmek istiyor ama çok çaresizler" dedi. Uzman, bu semptomlardan kurtulmak isteyen kadınların "döngü senkronizasyon yöntemini" uygulamasını tavsiye ediyor.

ekran-goruntusu-2023-08-15-172423.png

DÖNGÜ SENKRONİZASYON YÖNTEMİ

Bu yöntemde kadınlar kilolarını, enerji seviyelerini, ruh hallerini ve üretkenliğini regl döngüleriyle senkronize ediyor. Yöntem, regl döngüsünün 4 aşamasına dayanıyor: Adet aşaması, foliküler aşama, yumurtlama aşaması ve luteal aşama. Adet döneminde kadınlar, yoga ve pilates gibi hafif egzersizler yaparken yüksek proteinli yiyecekler yemeye teşvik ediliyor. Adet döneminden sonra, kadınların genellikle daha enerjik olduğu foliküler aşama geliyor. Vitti, bu süre zarfında kadınları fermente gıdalar yemeye ve hormon seviyelerine göre kardiyo egzersizleri yapmaya yöneltiyor.

ekran-goruntusu-2023-08-15-172446.png

KÖK SEBZELERİ YİYİN, KUVVET ANTRENMANINA ODAKLANIN

Yumurtlama aşamasındaysa kadınlar, ayın en yüksek östrojen seviyelerine sahip oluyor. Vitti'nin yöntemine göre, daha fazla çiğ yiyecek yemeli. Ayrıca yüksek yoğunluklu interval antrenman egzersizleri yapmalı. Vitti, "Luteal evrede progesteron seviyeleri artıyor. O evrede kök sebzeleri yemeye ve kuvvet antrenmanına odaklanılmalı" diye konuştu.

KADINLARIN YÜZDE 70 BU SAYEDE KİLO VERİP, RUH SAĞLIĞINDA İYİLEŞME YAŞIYOR

Uzmana göre döngü senkronizasyonu, hormonal sorunları çözmeye, semptomları ortadan kaldırmaya ve bireylerin hormonal düzenini korumaya odaklanıyor. Flo Living'in iddiasına göre, kadınların yüzde 70'i döngü senkronizasyonu sayesinde kilo verdiğini, yüzde 85'iyse ruh halinde iyileşme olduğunu söylüyor.