Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Biz bunları hep yazdık

2012’de Videoton, 2014’te Chikcura diye iki takıma elenmiş Şenol Güneş’i geçen yıl şampiyonlar ligindeki birkaç maçta “oyuncuların pozisyon dağılımı” nedeniyle eleştirmiş; hücum eğilimli hoca olsa bile “yerli hoca yasağı” gelmesini savunmuştum. Bu fikrimi yumuşatıyorum; hayal ettiğim ligde Şenol Güneş örneğin Gençlerbirli- ği’nin teknik direktörü olabilir. Porto deplasmanında gelen Beşiktaş galibiyetinde Şenol Güneş iyi bir sınav verdi. Ama aslolan olay; Caner, Cenk, Adriano ve Atiba dörtlüsünün oyunu karşısında “eksik” Porto’nun ukalalık yapmasıdır. Caner Erkin bir kez daha ve açık ara en iyi yerli futbolcu olduğunu kanıtlamıştır. Zamanında Aykut Kocaman, Caner’i Hasan Ali’nin yedeği kılmak isterken de aynı fikirdeydim.

Herkesin fütursuzca BJK yönetime taptığı şu zamanda ben yazın yazdığım bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Pepe gibi dan-dun vurmayan, pasla çıkmayı düşünen olağanüstü bir stoper alınmışken yanında Marcelo kalitesini korumak lazımdı. Kafa toplarına gözleri kapalı çıkan Tosic’i izledikçe şut çekerken topa bakan Elvir Boliç kalitesizliğini hatırlıyorum.

Hemen hiç okunmayan bendenizin onlarca önermesi doğrulanırken hemen iki gün önceki yazımdan örnek vermek istiyorum:

“Klopp Liverpool’u stoper ve orta saha kalitesi olarak rakiplerinin gerisinde. Stoper rotasyonunda Klavan ve Lovren sırayla takımı baltalarken Emre Can da aldırmaz ve na-motive halleriyle bizleri çıldırtmakta.”

Bu paragrafın yayınlandığı günün akşamında Liverpool-Sevilla maçı vardı. Klopp bu defa Klavan yerine Lovren ile çıktı maça. Daha 5. dakikada Lovren topu ayağının altından kaçırdı ve Sevilla 1-0 öne geçti. Maç 2-2 bitti.

Biliyorsunuz defansçı hocalara takık biriyim. Onlardan biri olan Ertuğrul Sağlam’ın istifa haberi geldi az önce. Malatyaspor’un başına yersiz yere, takımı süper lige çıkartan İrfan BUZ kovularak getirilmişti. Malatyaspor hem defansçı hoca getirip hem de bir sürü hücumcu alınca çıldırdı demek ki… Dilerim bu kaos kadronun başına Yılmaz Vural olmadı yine İrfan BUZ getirilir. Çok can yakabilirler…

Malatyaspor’un yabancı oyuncu alırken en önemli kriterlerinden biri topçunun dini. Müslüman olması aşırı tercih sebebi. Altı Müselman topçudan biri 18 yaşındayken Arsenal tarafından alınmış Fas asıllı Hollandalı: Nacer Barazite. Artık 27 yaşında ve kendini dine vermiş. Kadın eli sıkmıyor, dininin gereğine uyarak. 1.88 boyunda ama aşırı teknik. Ülke buysa, izleyeceğimiz lig buysa Barazite’ye dikkat derim. İyi oyuncu.

Hafta sonu Galatasaray ile Kasımpaşa karşı- laşacak. Paşa’da Alman Neumayr ve Mısırlı Trezeguet’ye dikkat edin derim. Karşılıklı gol kesin. Frikik olursa Neumayr atar. Ceza sahası çevresinden Trezeguet harika vuruyor. Tudor da içeride Aykut gibi oynamıyor… Aykut demişken bu hafta Alanya deplasmanına gidiyor Fener. O maç da gollü olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar