16 ameliyat oldu, yaşama daha çok tutundu 

16 ameliyat oldu, yaşama daha çok tutundu 

32 yaşından bu yana kanser dâhil çeşitli hastalıklar nedeniyle 16 kez bıçak altına yatan Semra Demircigil, yaşam mücadelesini hep kazandı. Demircigil, yaşam gücüyle herkese örnek olmaya devam ediyor. 

16 ameliyat oldu, yaşama daha çok tutundu 

Özgür TUĞRUL
YURT Gazetesi

Kanser nedeniyle iki göğsü alınan Semra Demircigil yaşadıklarına verdiği tepkiyi “Yaşadıklarım rahatsızlıklar nedeniyle adeta bir enkaza dönmüştüm. Bayraklı Belediyesi’nin kursuna başlamamla insan olduğumu hatırladım. 

Herkes peruk takarken ben erkek gibi sokağa çıktım. Rujumu sürdüm, küpemi taktım. Çocuklarıma, hayata sımsıkı sarıldım Hiçbir zaman hastalıklarımın arkasına sığınmadım. Ölümüm kanserden olmayacak” sözleriyle anlatıyor.

Her şeyimi kaybettim ama yılmadım

Babasının vefatından bir yıl sonra göğüs kanser olduğunu anlatan Demircigil, “Ameliyat oldum. Tedaviye sarıldım. Saçımı, kaşımı her şeyimi kaybettim. Ama hep ‘yılmayacağım’ dedim. 

Bu hastalık beni yıldıramadı da…” yorumunu yapıyor. “Deprem olduğunda evler yıkılır geriye enkaz kalır, ben o şekildeydim” diyen Demircigil, Bayraklı Belediyesi’nin açtığı nakış kursuyla hayata adeta yeniden geldiğini belirtiyor. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise “Kurslarımız aynı zamanda birer terapi merkezi. Kurslarımıza özellikle kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor” diyerek herkesi kurslara katılmaya davet ediyor.