Avcılar'da Dünya Saati kampanyasına destek

Avcılar'da Dünya Saati kampanyasına destek

Avcılar'da sosyal sorumluluk adına hem çok anlamlı hem de görkemli bir etkinlik düzenlendi. Uluslararası bir örgütlenme neticesinde tüm dünyada ortak bir şekilde uygulanan kampanyaya Avcılar Belediyesi de katıldı. Avcılar Belediyesi küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla her sene düzenlenen "Dünya Saati" kampanyasına ortak olarak Belediye Başkanlığı binasının ışıklarını karartarak destek oldu. 

Doğa dostu belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Avcılar Belediyesi, biyolojik çeşitliliği korumayı ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Dünya Saati uygulamasına belediye başkanlığı binasının ışıklarını karartarak destek oldu. Avcılar Belediyesi, 24 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30-21.30 arasında tüm Dünya ile eş zamanlı olarak başkanlık binasının ışıklarını söndürdü. Bu yıl 'Dünyaya Bağlan' sloganı ile gerçekleştirilen Dünya Saati uygulamasında Dünya’nın ve insanlığın en büyük sorunu olan iklim değişikliği için  farkındalık  yaratılmaya çalışıldı.

İlk olarak 2007 yılında Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Avustralya tarafından, Sidney kentinde ışıkların bir saatliğine kapatılmasıyla başlayan "Dünya Saati" kampanyası, 11 yılda milyonlarca kişinin katılımıyla büyük bir küresel hareket haline geldi. Her yıl mart ayının son cumartesi gecesi gerçekleştirilen uygulamayla, küresel iklim değişikliğini tersine çevirebilecek bir etki yaratmak ve bu konudaki bilincin artırılması hedefleniyor.Dünya Saati etkinliğine geçen yıl 187 ülkeden destek gelmişti. Geçtiğimiz yıllarda; Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Camii, Ortaköy Camii ve İzmir Saat Kulesi gibi anıtsal ve tarihi yapılar ile valiliklerin, belediyelerin ve özel sektöre ait binaların  karartılması  ile katılım sağlanmıştı.

"Doğa Dostu Belediyecilik" anlayışıyla içinde yaşanılan dünyayı güzelleştirme ve doğal kaynakların korunmasına yönelik sorumluluğa dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; "Biyolojik çeşitliliği korumak ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmak bizim görevlerimiz arasında ayrıca bir önem arz etmektedir. Tüm dünyada farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan Dünya Saati uygulamasına Belediye Başkanlığımızın binasının ışıklarını karartarak destek olduk. Küresel iklim değişikliği hepimizi ilgilendiren ciddi bir sorundur. Bunu önlemek adına yeşili korumalı ve doğal kaynaklardan doğru bir şekilde yararlanmalıyız. Belediyemizin öncülük ettiği bu kampanyanın hedefine ulaşması bizi ayrıca mutlu edecektir." İfadelerini kullandı.