Başkan Adayı Özgener'den Açıklamalar

Başkan Adayı Özgener'den Açıklamalar

İzmir Ticaret Odası Bakan adayı Mahmut Özgener seçimler öncesi açıklamalar da bulundu.


İzmir Ticaret Odası Ortak Akıl Grubu adına, sözcü olarak açıklama yapan Salih Özçiftçi’nin yayınlamış olduğu İZTO manifestosunu büyük bir dikkatle okuduğunu belirten Özgener;  "Seçimler öncesinde üyeler adına büyük bir hassasiyet göstererek ve yol göstermek adına yapılmış bu çalışmadan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu vesileyle de göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle çok kıymetli Ortak Akıl Grubunu oluşturan değerli üyelere teşekkürlerimi iletmek isterim" dedi.

'İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİMİ BİR KURUM HİZMETİDİR'

Manifestoda yer alan her cümleye katıldığının altını çizen Özgener; "Ancak bu duyarlılık içerisinde olduğumuz takdirde, İZTO’yu İzmir’imiz adına hizmet üreten güçlü bir birleştirici ve kapsayıcı bir kurum haline getirebileceğimize yürekten inanıyorum. Hemen hemen bütün konuşmalarımda ve röportajlarımda kalın çizgilerle belirttiğim gibi; İzmir Ticaret Odası yönetimi bir kurum hizmetidir. İZTO yöneticileri üyelerinin ve İzmir kentinin hizmetindedir. Bu makamın kişisel çıkarlar için ve tek adam yönetim zihniyetiyle kullanılmaması ayrıca bir siyasi partinin uzantısı olarak görülmemesi, başka noktalara atlamak için bir sıçrama tahtasına dönüştürülmemesi gerekir" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ YÖNETİM HAKİM OLMALI

İzmir Ticaret Odası'nın Atatürk devrim ve ilkelerine, laik, demokratik Cumhuriyet değerlerine bağlı olduğunun altını çizerek katılımcı, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışı hakim olması gerektiğini söyledi. Özgener ayrıca; "Odamızda birlikte üretip, birlikte yöneterek kurumsal gelişimi, etik değerleri, şeffaflığı sağlamak esas olmalıdır.Bu ilkeler bundan sonra odamızın temel değerleri olmalıdır" dedi.