Başkan Dr. Akgün:  Demokrasimiz ilelebet yaşayacaktır 

Başkan Dr. Akgün:  Demokrasimiz ilelebet yaşayacaktır 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,parlamenter demokrasiye ve bağımsızlığa bağlılığın sarsılmaz ifadesi olarak, 23 Nisan tarihinin Türk milletinin gönlünde çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Dr. Akgün, “Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyen çocuklarımız, Türkiye’nin geleceğinin yani demokrasinin ve Cumhuriyetin teminatıdır” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümüne yönelik bir mesaj yayımladı. Başkan Akgün şunları söyledi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ deyip, milletin çocuklarına bugünü bayram olarak hediye etmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin tarihinde yepyeni aydınlık bir döneme başladığımız gündür. 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini hedeflemiştir. Demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz işte bu çocukların elleri üzerinde ilelebet yükselecektir. 
Unutulmamalıdır ki, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak aslında ülkemizin geleceğini şekillendirmek demektir. Türkiye’nin yarınlarını sağlam temeller üzerine oturtmanın ilk kuralı da; Atatürk’ün gösterdiği aydınlık ve çağdaş yolda ilerleyen çocuklar yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, demokrasi ve cumhuriyet şehitlerimizi en derin saygı ve rahmetle anıyor, parlamenter demokrasimizin 98.yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”