CHP İzmir'de seçim startı verecek

CHP İzmir'de seçim startı verecek

CHP İzmir'de ilçe kongrelerinin startı verilirken hafta sonunda gözler Pazar günü Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek CHP Bornova İlçe Kongresi’ne çevrildi. 

Özgür TUĞRUL-Kongrede Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu ile Osman Koçanalı yarışacak. Çetin geçmesi beklenen kongre öncesi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila katıldığı Radyo programında kongreye ilişkin net mesajlar verdi.

Başkan Atila, “Kongre sürecinde temennisinin uzlaşı içinde tek bir aday çatısı altında en güçlü yönetimle olması olduğunu ancak 3 adayın çıktığını ifade etti. Pazar günü kongre var. Kongre öncesi 3 aday adayı var. 3’ü de birbirinden değerli. Arzum ve dileğimi hep söyledim uzlaşı, uzlaşı, uzlaşı… Kongrenin uzlaşıp en güzel, en güçlü yönetimle bir başkan çatısı altında olmasını isterdim. Partili bir belediye başkanı olarak isteğim bu yöndeydi. Şu an üç adayımız var. Hepsine başarı diliyorum. Ülke olağanüstü durumdan geçiyor. Ülke olağanüstü bir durumdan geçerken bizim bu duruma karşı duyarsız kalıyormuşuz gibi olmamızı şahsen doğru bulmuyorum. Kongrede adaylık demokratik haktır. Yarıştır. Bir kazanan olacak" dedi.

“BİZ BİRBİRİMİZE RAKİP DEĞİLİZ KARDEŞİZ PARTİLİYİZ”

Önemli olan CHP’nin, İzmir'in, Bornova’nın, ülkenin kazanması olduğunu akratan Atila, "Bunun için gücümüzü birleştirmemiz gerek. Kazanamadığımız il ve ilçeleri kazanmamız gerek. Proje üretmemiz gerek. Kurultaylarımız birbirimizi eleştirdiğimiz değil birbirimize güç verdiğimiz kurultaylar olmalı. Belediyelerimizin projelerinin daha çok anlatılmasını diliyorum. Genel Başkan'ımızla bir dil birliği oluşturarak onun verdiği mesajları paylaşıp anlatmak hepimizin görevi. Biz birbirimize rakip değiliz, kardeşiz, partiliyiz. Ufak tefek yarışlar olacak. Önemli olan CHP’nin kazanması Türkiye’nin kazanması...” dedi.