CHP'li başkanın yerli tohum projesi fide verdi

CHP'li başkanın yerli tohum projesi fide verdi

2 yıl önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı sonrasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın başlattığı projeyle Aydın’ın yerli tohumlarıyla üretilmeye başlayan domates, biber ve patlıcan fideleri, Aydınlı vatandaşlara dağıtıldı.

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile birlikte vatandaşlara beşer adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtan Başkan Çerçioğlu, “2 yıl önce bu projeye başladık. Aydın’daki tüm köyleri dolaşarak sandıklarda yerli tohumlarımızı bulduk. Gökçe Yıldırım projenin başında bulunuyor ve arkada ciddi bir ekip var. Şu anda seralarımızı oluşturduk. Bu tohumlarımızı fide haline getirdik. Deneme ürünlerinde de başarıya ulaştıktan sonra biz bu fidelerden bu yıl 2 milyon adet fideyi tüm Aydın’da yaşayan yurttaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu proje Türkiye’de ilk defa uygulanıyor” dedi.

“AYDIN GENELİNDE 2 MİLYON ADET FİDE”

Aydın’ın yerli tohumlarından üretilen fideleri geçen hafta Çakırbeyli Pazarı’nda dağıttıklarını söyleyen Çerçioğlu, “Üreticiler bu fideleri aldı ve evlerinin bahçesine dikiyorlar. Yetiştirecekleri bu ürünleri direkt tüketiciye sunuyorlar. Hani hatırlar mısınız? Çocukluklarımızdaki sabah kahvaltılarında domatesler mis gibi kokardı. Artık şimdi öyle domates bulmak mümkün değil. İşte bunlar, o domatesler. 2 milyon adetini Aydın il genelinde, ilçelerde ve köylerde dağıtıyoruz. Her geçen yıl fide sayısını artırarak projeyi sürdürüyoruz. Bahçeniz olmayabilir ama mutlaka bir saksı edinebilirsiniz. Evinizin balkonundaki saksıya dikersiniz ve sabah kalktığınızda hormonsuz sebze elde etmiş olursunuz. Şu anda Efeler’de 70 bin fide dağıttık. Her hafta 27 bin adet dağıtılıyor. 17 ilçenin tamamında ve köylerde dağıtıldı” diye konuştu.

Domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımına Efelerli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken 70 bin adet fide kısa sürede tükendi