Dolandırılan konutzede intihara kalkıştı

Dolandırılan konutzede intihara kalkıştı

Sık sık yaptıkları eylemlerle gündeme gelen Esenyurtlu konutzedeler hafta sonu yine sokaktaydı. Bulut İnşaat’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptığı projenin önünde toplanan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Eylemde konutzede bir vatandaş binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. “Beş yıl önce yüz milyar verdim. Kaybettim, hiçbir şeyim yok! Nerede bu adalet, nerede bu devlet!” diye bağıran Tuncay K. İsimli konutzede, polis tarafından ikna edilerek aşağı indirildi.

Esenyurt’ta yaklaşık 7 yıldan bu yana hak arayışlarını sürdüren konut mağduru vatandaşlar, seslerini duyurabilmek için eylemlere devam ediyor. Senelerdir çözüme kavuşmayan Esenyurt’un kanayan yarasını, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözebileceğine inanan mağdurlar, “Cumhurbaşkanımızın artık bu olaya el atmasını istiyoruz” diyerek Erdoğan’a seslendi.

ORTAK EYLEM YAPTILAR

Aralarında Fi Yapı, Ukra Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı çok sayıda konutzede, 18 Haziran Pazar günü Bulut İnşaat’ın Evviva projesinin önünde bir araya geldi. 

MAĞDUR VATANDAŞTAN İNTİHAR GİRİŞİMİ

“Belediye nerede mağdurlar burada”, “Devlet nerede mağdurlar burada” şeklinde slogan atan konutzede vatandaşlar ayrıca “Bir şiir okuyor zalime eğilme diye biz de eğilmedik”, “Mağdur olan biziz trilyonları götüren arsa sahibi ve belediye” yazılı dövizler açarken engelli kontenjanından ev alan Tuncay K. isimli bir mağdur da inşaatın en üst katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çatıda sinir krizleri geçiren Tuncay K.’nın, “Beş yıl önce yüz milyar verdim. Kaybettim, hiçbir şeyim yok! Nerede bu adalet, nerede bu devlet!” şeklinde bağırdığı görüldü. Polisler de K.’yı ikna etmek için çatıya çıkarken olay yerine ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Polislerin ikna girişimi olumlu sonuçlandı Tuncay K. binanın en üst katından aşağı indirildi. Oğlu yüzde 90 engelli olan Tuncay K.’nın 6 yıl önce 100 bin TL ödediği ancak evini alamadığı öğrenildi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ARTIK SESİMİZİ DUYUN”

Mağdurlar adına yapılan basın açıklamasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenildi. Erdoğan’dan soruna el atmasını isteyen konutzedeler, “Cumhurbaşkanımızın artık sesimizi duymasını istiyoruz, buraya artık bir el atmasını istiyoruz. Biz dolandırıldık, gerekli tüm hukuki süreci başlattık ama hala bu eylemi yapanlar, bizi dolandıranlar ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar. Tutuklama kararları çıktığı halde hala dışarıda geziyorlar. Burada engelli arkadaşlarımız var, onlar maalesef farklı bir şekilde dolandırıldılar, “Engelli projesi” denildi o şekilde kandırıldılar. Evleri alındı ama hala evlerine geçemiyorlar çünkü tapuları yok. Buradaki insanlara hayali, maket üzerinden ev satıldı. Bir an önce artık hepimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Tüm Esenyurt mağdurları olarak Cumhurbaşkanımızın artık bu olaya el atmasını istiyoruz” şeklinde konuştular. (yerelgaste)