Kocaoğlu'ndan yine 'değişim' mesajı

Kocaoğlu'ndan yine 'değişim' mesajı

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürecine çifte değişim çıkışıyla damga vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhalif delegelerin yeterli imza sayısına ulaştıklarına dair yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine bir kez daha değişimden yana olduğunu vurguladı.

Özgür TUĞRUL/ YURT

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürecine çifte değişim çıkışıyla damga vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhalif delegelerin yeterli imza sayısına ulaştıklarına dair yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine bir kez daha değişimden yana olduğunu vurgulayarak; "İmzalara dair haberim yok. Ben de sizin gibi imzaların tamamlandığını basından izliyorum. Biraz önce 632 rakamını duydum. Hayırlı olsun. Ben değişimden yanayım. İmzaların toplanması, kurultayın toplanması gerekiyor. Yerel seçime giderken bir yönetim değişikliği, bir kan değişikliği gerektiğine inanıyorum. Mevcut yönetimden ziyade gelecek yönetimin taze kanın gerektiğine inanıyorum. Mevcut yönetimden ziyade, gelecek yönetimin, taze kanın yerel seçimlerde daha başarılı olacağına inanıyorum. Kimse ile kişisel  bir şeyim yok. Önemli olan ülke, önemli olan parti. Gerisi hepimiz teferruat. Bugünkü genel başkan da gelecek genel başkan da bugünkü MYK da, gelecek MYK da, belediye başkanları da milletvekilleri de. Hepimiz teferruatız" yanıtını verdi.  

Önce ülkenin sonra da partinin gelişmesi ve güçlenmesi için karar almak zorunda olduklarını kaydeden Kocaoğlu; "Önemli olan ülke. Önemli olan bu cumhuriyeti kuran CHP. Herkes önce ülkenin sonra partinin geleceği için, güçlenmesi için karar almak durumundadır. Millet için devlet için siyaset yapmalıyız" diye konuştu.