AKP'ye güven, gerisini boş ver!

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden tam üç yıl geçti. Bu üç yılın ağır bilançosunun mağdurları ise her zaman, her olayda olduğu gibi ya yoksul halk ya işçi/memur kesimi. Sırtını iktidara ve batıya dayayanlar şaşalı hayatlarına devam ediyor.

Cemaatle doğrudan ilişkili önemli isimlerin kimi ön kapıdan alınıp arka kapıdan bırakıldı, kimi iktidardaki önemli siyasi aktörlerin damadıydı, mecburen bırakıldı! Kimini tutukladılarsa da özür mahiyetinde kardeşine büyükelçilik görevi verildi. Kimisi hala danışılan... Kimileri büyükşehirleri yönetmeye aday. Mahkemeden elini kolunu sallayarak çıkamayanlar için de "FETÖ borsası" kampanyası... Parayı veren düdüğü de çaldı. Makam mevki verilmedi belki ama özgürlükleri verildi. Bu isimlerin zengin veya siyasi aktör olmasının elbette önemi yok; burası hukuk devleti, aklanmadıklarına dair şüpheniz mi var?

AKP'li Hakan Şükür'ün milletvekili olarak "Ben bilmem, ağabeylerim bilir"den öteye gitmeyen siyasi hayatı, Fethullah Gülen cemaati kadrolarından AKP'ye vekil olmasıyla başlamıştı. Şükür, milletvekili olmasına rağmen futbol yorumcusu olarak TRT'de de görev yapıyordu. FETÖ zanlısı Şükür, yandaş medyada yayınlanan son fotoğraflarından gördük ki ABD'de gayet lüks bir restoran sahibi olmuş ve son model arabalarla geziyor. Muhtemeldir ki cemaatin savcısı Zekeriya Öz, cemaatin imamı ve kara kutusu Adil Öksüz gibi örgütte üst düzey görev yapan onlarca isim de hayatlarına son derece rahat devam ediyor. Kimsenin bu isimlerin kaçak ve sefil bir hayat sürdüğüne inandığını düşünmüyorum. Yani iktidara yaslanan da cemaate yaslanan da düşmedi. Fakat bazı çıkarlar uğruna cemaati işaret eden bu iki tarafın da rehberliğine inananların üstünden silindir geçti.

Ya AKP'ye de cemaate de ne dün ne de bugün prim vermiş olanlar?

Hukuktan, temel hak ve özgürlüklerden uzaklaşmanın bahanesi olarak kullanılan bu darbe girişiminin en ağır bedelini onlar ödedi. Hiçbir suça dahli olmadığı halde işini kaybedenler, yokluğa mahkum edilenler, yaşayan cenazeye dönüştürülenler...

AKP'nin de Fethullah Gülen cemaatinin de birer suç şebekesi olduğunu bilenler olarak budamaları ve sonuçlarını izliyoruz. FETÖ'nün siyasi ayağı AKP içinde yuvalanırken örgütle mücadelenin devam ettiğini bilmekse gerçek bir gönül rahatlığı!

Önceki ve Sonraki Yazılar