Korkunç vahşet: Milyonlarca vizon böyle itlaf edildi

Korkunç vahşet: Milyonlarca vizon böyle itlaf edildi

Danimarka'dan sonra dört Avrupa ülkesi ve ABD'de de görülen 'Cluster-5 virüs'ü dünya çapında endişelendirdi. Virüsü yayan hayvanlar askeri üste itlaf edildi. Danimarka'da 17 milyon vizon itlaf edilip toplu mezarlara gömüldü

Dünyanın en büyük vizon kürkü (mink kürkü) üreticisi Danimarka'da vizonlarda rastlanan mutasyona uğramış corona virüsünün insanlara bulaşmaya başladığı ve yaklaşık 17 milyon vizonun toplu mezarlara gömüldüğü kamuoyuna duyuruldu.

Dünyanın en büyük vizon kürkü (mink kürkü) üreticisi Danimarka'da vizonlarda rastlanan ve 'Cluster 5' adı verilen mutasyona uğramış virüs, insanlarda yayılması durumunda korona aşılarını daha az etkili hale getirme potansiyeline sahip olduğu için büyük bir paniğe neden oldu. Ülkede bulunan yaklaşık 17 milyon vizon, virüsle mücadelede toplu mezarlara gömüldü. Danimarka çevre ve sağlık yetkilileri, vizonları yakarak imha edilecek sayıda fırın bulunmadığı için vizonların ülkenin kuzeybatısında bulunan Holstebro kasabası yakınlarındaki askeri arazide toplu mezarlara gömüldüğünü duyurdu.