Bavyera eyaletinde 'acil durum'

Bavyera eyaletinde 'acil durum'

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle "acil durum" ilan edildi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, Münih’te yaptığı açıklamada, Avusturya’ya sınır Bavyera’da corona virüs bulaşanların sayısının hızla arttığını, durumun ciddi olduğunu dile getirdi.

Alınacak tedbirlerle insanları korumayı hedeflediklerini vurgulayan Söder, "Acil durum ilan ediyoruz" sözlerini kullandı.

Söder, hemen başlayacak bu acil durumun uygulamasının Bavyera eyaleti için geçerli olacağını, böylelikle corona virüs ile mücadelede kurumlara kapsamlı imkanlar verildiğini söyledi.

Alınacak önlemler için 10 milyar euroya kadar bir fon oluşturacaklarını açıklayan Söder, “Burada kimseyi yalnız bırakmayacağız, ne halkı ne küçük işletmeleri ne de orta ölçekli işletmeleri. Bu büyük bir sınamadır" ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağının getirilmediğini belirten Söder, “Ancak herkes dışarı çıkıp çıkmayacağını veya kiminle temasta olduğunu düşünsün” uyarısını sözlerine ekledi.

Etkinliklerin yasaklandığını, okul ve kreşlerin kapatıldığını ifade eden Söder, yarından itibaren yüzme havuzları, sinemalar, kulüpler, barlar, diskotekler, oyun salonları, tiyatro, spor salonları, oyun parkları, hayvanat bahçeleri gibi zorunlu olmayan tüm yerlerin kapatılacağını belirtti.