Hollanda Çin'den gelen maskelerin 600 binini toplatıyor

Hollanda Çin'den gelen maskelerin 600 binini toplatıyor

Hollanda, yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Çin’den ithal ettiği 1,3 milyon maskenin 600 bininin yeterli standartları taşımadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi.

Hollanda Kamu Yayın Kuruluşunun (NOS) internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı'nın Çin'den maske ithalatını durdurarak dağıtılan maskelerin 600 bininin toplatılmasına karar verdiği açıklandı.

Açıklamada, bundan sonra ithal edilecek maskelerin ek testlere tabi tutulacağı belirtildi.

Dağıtılan maskelerin kalitesinden şüphe duyan bazı hastanelerin Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Organizasyonuna (TNO) maskeleri incelemesi için başvurduğu ve birçok hastanenin maskeleri kullanmadığı belirtilen açıklamada, "TNO, gerekli güvenlik ve sağlık standartlarını taşımayan maskelerin virüsün solunum yoluyla geçmesine engel olmadığını tespit etti" ifadelerini kullandı.

Hatalı maskelerin kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili net bilgi olmadığı söyleyenen açıklamada, bazı hastanelerin, yeterli ekipman bulunmadığı için eski maskeleri dezenfekte ederek tekrar kullandığı kaydedildi.