Bizi hiçbir 'Duvar' ayıramaz!

Bizi hiçbir 'Duvar' ayıramaz!

Frédéric Maupomé'un yazıp Stéphane Sénégas'nın resimlediği 'Duvar', oyun oynama hakları ve özgürlükleri kısıtlanan bir grup ufaklığın sergilediği ilham verici mücadeleyi ve dayanışmayı konu edinen, yaşsız bir eser.

Frédéric Maupomé'un yazıp Stéphane Sénégas'nın resimlediği 'Duvar', hayatımızdaki, aramızdaki ve yöremizdeki onlarca çizgiye inat, duvarları yıkmaya ant içmiş ufaklıkların umut tazeleyen hikâyesini anlatıyor.

Ruhumuzun derinliklerine işleyen hikâyesi ve zihinlerde çarpıcı izler bırakan resimleriyle hiçbir kitapseverin kayıtsız kalamayacağı 'Duvar', hayatımızdaki çizgilerin, sınırların çoğu zaman bizim eserimiz olduğuna dikkat çekiyor, herkesi bu küçük ayrıntı üzerine düşünmeye davet ediyor.

Başkalarının dayattığı kurallara, çizdiği sınırlara boyun eğmeden yaşamak isteyen yüreklere su serpen bu birleştirici kitap, herkesi karşısına çıkan duvarları yıkmaya çağırıyor.

Künye:

Duvar

Resimli Kitap, 5 yaş ve üzeri

Yazan: Frédéric Maupomé

Resimleyen: Stéphane Sénégas

Türkçeleştiren: Damla Kellecioğlu

52 sayfa

Frédéric Maupomé hakkında

Frédéric Maupomé Çocukken, yazmayı öğrenmede büyük zorluklar yaşadı ama sonra bunu aşmayı başardı. Matematik eğitimi aldı. Bir gün, yolu illüstratör Stéphane Sénégas ile kesişti ve böylece, ilk çocuk kitabının yayımladı. Hâlen birlikte çocuk kitapları ve serileri yazıp çiziyorlar.

Çizer hakkında

Stéphane Sénégas küçük yaştan beri çizimle, karikatürlerle iç içeydi. Büyüdüğünde, Lyon'daki Émile Cohl Sanat Okulu'nu bitirdi ve illüstratörlük yapmaya başladı. Hâlen çocuklar için çizimler yapıyor, kitaplar yayımlıyor.