Çocuğunuzun bağışıklık sistemi için 7 ipucu

Çocuğunuzun bağışıklık sistemi için 7 ipucu

Okul çağındaki çocuklar sınıf ortamında zaman geçirdiği için enfeksiyon hastalıklarına çok daha kolay yakalanabiliyor.

Bağışıklık sisteminin zayıf olması hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolu ise doğru ve dengeli beslenmeden geçiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Dilara İsmailoğlu, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ve kışı daha rahat geçirebilmesi için doğal karışımlar içeren besinler hakkında bilgi verdi.

1-Zerdeçal ve zencefili, ev yapımı yoğurtla tüketin

Her gün 1 kase yoğurdun içerisine 1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı zerdeçal ilavesi ile çocukların kış aylarından etkilenmesinin önüne geçilebilmektedir. Yoğurdun probiyotik maya ile evde mayalanması önemlidir.

2-Bağırsak dostu kefiri meyve ile tatlandırın

Günde 1 çay bardağı doğal kefir tüketimi bağışıklık sisteminin desteklenmesine büyük yarar sağlamaktadır. Çocukların sade kefirin tadını sevmediği durumlarda içerisine bir miktar meyve püresi ilave edilerek tadı cazip hale getirilebilir.

3-Çocuğunuza kiviyi, pekmezle yedirin

Demir eksikliği problemi yaşayan çocuklarda kivi üzerine pekmez sürülerek tüketmeleri, pekmezde bulunan demir emilimini artırarak çocuklara iki kat bağışıklık kazandırmaktadır.

4-Balın etkisini, arı sütü ile artırın

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen arı sütünün her sabah 1 çay kaşığı bal ile tüketilmesi yarattığı etkiyi artırmaktadır.

5-Balıkla çocuğunuzun hem zihnini hem bağışıklığını destekleyin

Haftada 2-3 gün balık tüketmek çocuğun okuldaki konsantrasyonunu artırarak derslerdeki başarısına yansırken bağışıklık sistemini de üst seviyede tutacaktır.

6-Yumurtayla zinde kalmasına yardımcı olun

A, D, E ve B12 vitaminlerinden zengin yumurta çocuğun zeka gelişimini destekleyip beyin yapısını korurken içerdiği kaliteli protein sayesinde de sağlıklı büyümelerine büyük katkı sağlamaktadır ve omlet, menemen veya haşlanmış olarak her gün bir yumurta tüketilmelidir.

7-Fast food yerine anne yemeği pişirin

Çocuk mutlaka ev yemekleri tüketmelidir. Dışarıdan hazır almak yerine evde yapılmış kek veya kurabiye yanına süt ile güzel bir ara öğün olabilirken, fast-food seven çocuklar için haftada 1 gün evde yapılmış köfte ile güzel bir hamburger hazırlanabilir.