Ebeveynler izin veriyor!

Ebeveynler izin veriyor!

Türkiye’de ebeveynlerin %66’sı çocuklarının internette geçirdiği süreyi kendilerinin belirlemesine izin veriyor.

Kaspersky tarafından gerçekleştirilen global araştırma, Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 66’sının, internette geçirilecek süreyi çocukların belirlemesine izin verdiğini ortaya çıkardı. Ebeveynlerin bunu, çocukların kendi internet faaliyetlerini denetleyebilmesini sağlamak için yaptığı belirlendi.

Ancak, ebeveynlerin yüzde 73,1 internette çok fazla vakit geçirdiklerini ve yüzde 78’i de internet ve mobil cihaz kullanımının aile yaşantılarına etki ettiğini dile getirdi.

Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 52,3’ü çocuklarının internette neler yaptığını kontrol etmeye gerek duymuyor. Yapılan araştırma, çocukların internet aktivitelerine yönelik bu yaklaşımın yanı sıra ebeveynlerin kendi cep telefonu alışkanlıklarını veya internette geçirdikleri süreyi de kısıtlamadıklarını ortaya çıkardı. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 73,1’i internete bir şekilde bağımlı olduklarını kabul etti. Daha da ötesi, yüzde 82’lik büyük bir bölüm internet bağlantılı mobil cihazlarını çocuklarının yanında veya evde kullandığını, yüzde 57 oranında bir kısım ise internet veya mobil cihazların çocuklarıyla konuşmalarının arasına girdiğini söyledi.