Erdoğan hangi sınıfların yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı

Erdoğan hangi sınıfların yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2-3-4 ortaöğretim ile 8 ve 12'nci sınıfların önlemlerle birlikte yüz yüze eğitime başlayacağını, 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, '2-3-4 ortaöğretim ile 8 ve 12'nci sınıfların önlemlerle birlikte yüz yüze eğitime başlayacağını, 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nda koronavirüs, iç ve dış politika, spor gibi birçok konu değerlendirildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizi de olumsuz etkilemektedir. Hamdolsun her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz" dedi.

Eğitime ilişkin toplantıda alınan kararı açıklayan Erdoğan, "İlköğretim 2-3-4 Ortaöğretim 8-12.sınıf öğrencileri sıkı tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitime başlayacak.Özel eğitim okulları ile köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür" dedi ve diğer sınıflarla ilgili kararların salgını göre netleşeceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamadan satır başları şöyle: 

FELAKET TELLALLIĞI: Ülkemiz teröristlerle mücadele eder, bunlar teröristlerin yanında yer alır. Ülkemiz Akdeniz'de haklarını savunma mücadelesine girişir, bunlar rakiplerimizin yanında saf tutar. Ülkemiz ekonomisine tuzaklar kurulur, bunlar felaket tellallığıyla hasımlarımızın değirmenine su taşır. Ülkemiz pek çok bölgede hakkın hukukun, adaletin kavgasını verirken bunları hep zalimlerin yanında görürüz.

Türkiye'nin karşısında kim varsa onunla birlikte olmayı hayatlarının tek gayesi haline getirmiş olan bu kesimin başka bir örneği de yoktur. Hastane açarız, beğenmezler. Fabrika açarız, kulp takarlar. Yol, otoyol, metro açarız, burun kıvırırlar. İhracatta rekorlar kırarız, inkar ederler. Halbuki böyle bir dönemde dünyanın her yerinde meslek kuruluşları, medya, sivil toplum örgütleri gibi yapılar ülkelerinin ve halklarının yanında yer almıştır. Bu anlayışın ülkemizde de bir an önce tesisini umut ediyoruz.

'5 HASTANE HİZMETE SUNDUK': "Salgın döneminde sadece İstanbul'da donatılmış 5 hastaneyi hizmete sunduk. Her türlü yapıcı tenkide saygımız vardır. Siyasi rekabetle ülke ve millet menfaatlerini ayrı tutmayı, ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Karşımızdakilerin de aynı anlayışa sahip olmaları şartıyla herkese kalbimiz ve kapımız açıktır."

AŞI: "Yerli aşı geliştirme çalışmalarında oldukça ileri bir düzeye gelindi. Bu alanda ülkemizde yapılan yatırımların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içindeyiz. Ülkemizde 13 ayrı aşı geliştirme çalışması başlatılmıştı. Bunlardan 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Sadece bu tablo dahi sağlık altyapısına yapılan yatırımların ne kadar stratejik olduğunun göstergesidir."

EĞİTİM: "Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüzyüze eğitimi başlatmıştık. Bugün yüzyüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1.sınıfların yanısıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüzyüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüzyüze eğitime geçilecek."

KÖY OKULLARI VE ÖZEL OKULLAR: "Özel okullar, il hıfzıssıha kurulların uygun bulduğu köy okullarında yüzyüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Diğer okullanrla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor."

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN: "Bölgemizdeki en önemli hadiselerden biri de işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına karşı yeniden başlattığı saldırıların ardından yaşanan gelişmelerdir. Uluslararası toplum, Karabağ Ermeniler karşısında işgal edilirken bu alçaklık karşısında sessizliğe bürünmüştü. Karabağ'da ayrıca katliamlar gerçekleştirilmişti. Ermenilerin çocuk, kadın, erkek demeden yaptıkları katliamları da cezasız bırakıldı. AGİT bünyesinde ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmek yerine, çözümsüzlüğe mahkum etti."

'AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ': "Kardeş Azerbaycan halkı yıllarca hem işgalin, hem kayıplarının acısıyla yaşadı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırıların cevap vermek ve Karabağ'ı işgalden kurtarmak için hızla harekete geçti. Türkiye olarak en başından beri, tüm kalbimizle ve imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasına destek vermek her onurlu devletin vazifesidir."