İngiltere Dil Okulları Hakkında Merak Edilen 9 Şey

İngiltere Dil Okulları Hakkında Merak Edilen 9 Şey

.

  1. Yurtdışı Eğitim

İngiltere dil okulları pek çok öğrenci tarafından tercih ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise yurtdışı eğitim. Yabancı dilini geliştirmek isteyen öğrenciler İngiltere dil okulları için araştırmalara başlayıp, kendilerine en uygun dil okullarını seçiyor.

  1. Kültür

İngiliz kültürü diye bir şey var. Dizilerden, filmlerden gördüğümüz meşhur beş çayı ikramları, yiyecekleri, İngiliz kahvaltıları… Tüm bunlar İngiliz kültürünün birer parçası. İngiltere dil okulları tercih eden öğrenciler bu kültüre yakından tanık olacaklar.

  1. İngiliz Aksanı

Yine fimlerden ve dizilerden bildiğimiz, kulağa karmaşık ama sempatik gelen meşhur İngiliz aksanı. Kimileri bunu zorlayıcı bulsa da seveni oldukça fazla. Üstelik İngiliz aksanını çözen herkes İngilizce konuşabilir! Böyle bir kıstas tabi ki yok biraz da biz abarttık..

  1. Warner Bros Harry Potter Stüdyosu

Aramızda Harry Potter hayranı olmayan var mı? Tüm Harry Potter hayranları buraya o zaman. İngiltere dil okullarını tercih eden öğrencilerin ve İngiltere’ye gelen turistlerin ilk duraklarından biri Warner Bros Harry Potter stüdyosu. Buraya bayılacaksınız.

  1. Baker Street-Sherlock Holmes Müzesi

Hep dizi ve filmlerden yürüyoruz ama İngiltere hayranlığımızın başlangıçları hep bu sebepten. Sherlock Holmes Müzesi de bunlardan biri. Girişte size Victoria döneminden polis kıyafetli biri karşılıyor. Ve başlasın müze gezisi..

  1. Ulaşım

İngiltere’de ulaşım oldukça gelişmiştir. İngiltere dil okulları lokasyonlarında otobüs durakları olduğu gibi bazı okullar yalnızca yürüme mesafesinde yer alıyor.

  1. Konaklama Türü

Konaklama konusunda pek çok seçeneğiniz var aslında. Aile yanı konaklama, yurt, daire kiralama, oda kiralama gibi. Bu seçenekler içerisinde kendinizi en rahat hissettiğiniz konaklama türünü seçebilirsiniz. Burada bizden tavsiye isteyecek olursanız eğer aile yanı konaklamayı öneririz. Bu sayede ingilizce pratiğiniz gelişir ve öğrenme süreciniz kısalır.

  1. Vize Süreci

İngiltere, vize alınması en zor ülkelerden biri olsa da öğrenci vizesi için şansınız daha yüksek. Öğrencileri fazla zorlamadıkları gibi vize danışmanlık hizmeti veren şirketlerden destek alarak bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz. Hazırlamanız gereken belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak teslim edin.

  1. Neden İngiltere dil okulları peki?

İngilizce’yi en kolay öğrenebileceğiniz, Türkiye’ye uçuşun sürekli olduğu, kendinizi güvende hissedebileceğiniz İngiltere dil okulları sizin için en uygun dil eğitimi olabilir. Bunun için size uygun programları seçmeye özen gösterin. Yurtdışı eğitim danışmanlıklarından destek alarak kararlarınızı daha net verebilirsiniz.