Matematik korkusuna sıra dışı yöntem!

Matematik korkusuna sıra dışı yöntem!

Batman’ın Kozluk ilçesinde matematik öğretmeni olan 25 yaşındaki Nurdan Boyacıoğlu Alan, öğrencilerin matematik korkusunu karşı sıra dışı bir yöntem geliştirdi.

Bulut Kutlu'nun haberine göre, Batman’ın Kozluk ilçesinde matematik öğretmeni olan 25 yaşındaki Nurdan Boyacıoğlu Alan, uyguladığı sıra dışı yöntemle öğrencilerini matematik korkusunu yendi. Öğrenciler kısa sürede büyük başarı sağladı.

İlk görev yeri olan Kozluk Bölükkonak İlköğretim Okulu'nda 3 yıldır görev yapan Sakaryalı matematik öğretmeni Nurdan Boyacıoğlu Alan, önce matematikle oyunu birleştirdi, sonra matematiğe müziği dahil etti. Öğretmen Alan, öğrencilerin bu derse olan ilgisini artırdı. Öğrenciler ise keyifli hale gelen matematik dersini kısa sürede kavrayarak bu derste başarı oranlarını yüzde 100 yükseltti.

Öğretmen Alan sayesinde artık matematik dersinin düzeldiğini söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Zümral Çelik, "Daha önceleri matematik dersinden pek anlamıyordum. Öğretmenimiz bu dersi hem oyun hem de müzikle sevdirdi. Onun sayesinde şuan en sevdiğim ve en başarılı olduğum ders matematik dersi oldu" diye konuştu.