Öğretmen tercihimde öğretim ve öğrenim sitilleri

Öğretmen tercihimde öğretim ve öğrenim sitilleri

.

Öğretmen Tercihim de , her öğrenciye ait kendine has oluşturduğu bir öğrenim stili vardır; bazıları görsellerle daha kolay öğrenir. Çünkü görsel hafızası daha fazla gelişmiştir bazıları duyarak işitsel kavramlarla ve bazı öğrenciler dokunarak veya sebep sonuç ilişkileri ile bağdaş kurarak.. İyi bir özel ders öğretmeni derslerini karşısındaki öğrencinin bireysel öğrenme metoduna göre şekillendirerek oan ayrı bir çalışma stili hazırlayacaktır.

Buna dair olan tek tavsiyemiz ilk dersinizde öğrenciyi tanımak ve ilgi alanlarını öğrenmektir. Sevdiği ve sevmediği şeyleri öğrenmek için küçük bir anket yapmanızdır. Fikir alışverişinde bulunmadan doğrudan kitaplara dalarak öğrencilerden alacağınız olumlu geri bildirimi azaltmış olursunuz.

Derslerinize dair çeşitli platformlardaki negatif geri bildirimler ve yorumlar, bireysel geliştirmek istediğiniz özel ders işinizi epeyce yavaşlatabilir!

Ayrıca ilk özel derslerinizde öğrenme stillerinden de öğrenicinize bahsederek daha geniş kavramlı ilişki kurmayı deneyebilirsiniz. Ancak bir öğrencinin görsel materyalle daha kolay öğrendiğini keşfetmenizle birlikte dersin tüm odağını görsel materyallere çevirmeyin. Çünkü daha keşfedemediğiniz farklı bir öğrenme stiline de sahip olabilir.

Öğretmen Tercihim de bulunan özel ders öğretmenliği aslında devamlı yeni şeyler deneyerek neyin en iyi işe yarayacağını birlikte keşfetmekle ilgilidir.

Öğretmen Tercihim den gelen ders taleplerinizi onayladıktan sonra derslere başlamadan önce birkaç dakika sohbet ederek öğrencinizin ruhsal durumunu, gergin mi üzgün mü veya öğrenmeye açık mı daha rahat analiz etmelisiniz. Ve o günkü dersinizi durumun gerektirdiklerine göre şekillendirebilirsiniz.

Yetenekli bir öğretmen yalnızca öğrencinin öğrenme stilini keşfedebilen değildir. Yanı sıra öğrencilerin mümkün olduğunca verimli öğrenebilmeleri için yaratıcı yollar da bulabilen kişidir.

Bu nitelikleri kendinizi geliştirerek de edinebilirsiniz ve böylece olumlu bir ders ortamı yaratarak öğrencilerinizin okul hayatında bulunan standartları veya sanatsal düzeylerini yükseltip başarılı bir özel ders öğretmeni kıvamına gelebilirsiniz!

Öğretmen Tercihim 'e Kayıt Olabilmek İçin Deneyimli Olmaya Gerek Var Mı ?

Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi, birebir eğitim veren öğretmenlerin herhangi bir mesleki belgeye veya deneyime sahip olmalarına dair yasal bir gereklilik yoktur, fakat Öğretmen Tercihim olarak düşüncemiz elbette alanınızda belge ve ekstra deneyim sahibi olmanız işleri sizin açınızdan daha kolay bir hale getirecektir.

Hiçbir diploma veya belge istenmemesi demek kulağa özel ders vermek basit gibi gelmiş olabilir ancak Özel ders öğretmeni olmak beraberinde bazı problemleri de getirebilir.

Resmi herhangi bir belge veya eğitim olmadan kaliteli eğitim sunduğunuzu velilere ve öğrencilere sizin açınızdan kanıtlamak daha da zor olacaktır.

Tabi sizlerde sanıyoruz ki akor dizimiyle ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız gitar eğitimi vermeyi düşünmezsiniz, ancak kişisel deneyimlerinizle gitar çalmada ustalığınızı gösterirseniz o alanda ders verebilecek kabiliyetiniz olduğunu her mükemmel bir şekilde kanıtlamış olursunuz.

Müşterinin size sorabileceği soruları önce siz kendinize sorun:

  • Sizi öğrencilere özel ders vermeye uygun yapan nedir?
  • Ders vermeyi düşündüğünüz alanda deneyiminiz ne kadar süredir?
  • Çocuğuma en üst hangi seviyeye kadar ders verebilirsiniz?

https://www.ogretmentercihim.com/