Okul öncesi eğitimde, bütçe önerisi

Okul öncesi eğitimde, bütçe önerisi

‘Eğitime Bakış 2019: İzleme ve Değerlendirme Raporu’ yayımlandı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Raporumuzla eğitimi izliyor, değerlendiriyor ve rakamlar üzerinden politikaların geliştirilmesine katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan ‘Eğitime Bakış 2019: İzleme ve Değerlendirme Raporu’, açıklandı. Eğitim-Bir-Sen Başkanı, okulöncesi eğitimde okullaşma oranının son yıllarda artmasına rağmen Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük orana sahip ülkeler biri olduğunu, Türkiye'nin okulöncesi eğitimde okullaşma oranını yükseltmesi için ayırdığı bütçeyi arttırması gerektiğini ve sosyoekonomik olarak dezavantajlı çocukların okulöncesi eğitime erişmesinin ücretsiz olması gerektiğini vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hazırladıkları raporla eğitim sistemini izleyerek ve değerlendirerek rakamlar üzerinden politikaların geliştirilmesine katkı sunmak istediklerini belirtti.

Yalçın, OECD ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye'deki öğretmen maaşlarının oldukça düşük olduğunun görüldüğünü, öğretmen maaşlarının arttırılması ve özellikle tecrübeye ve kıdeme bağlı olarak maaşların da arttığı bir model geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan raporların, eğitim sisteminde sürekli iyileştirmenin sağlanmasına katkı sağladığını söyledi. İlköğretim ve ortaöğretimde yaklaşık 18 milyon, yükseköğretimde de yaklaşık 7 milyon 800 bin öğrencinin bulunduğunu açıkladı.