Okullar haftaya açılacak mı?

Okullar haftaya açılacak mı?

Okullardaki son durum ne? Okullar haftaya açılacak mı? Okullarla ilgili son dakika açıklamaları..

Okulların tam olarak ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün Giresun'daydı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek şu açıklamaları kaydetti..

OKULLAR AÇILACAK MI?

Okullar ne zaman açılacak? sorusu son dönemde veli ve öğrencilerin merak ettiği sorular arasında yerini alıyor. Geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitim ilkokul 1. ve ana okulu öğrenciler için başlamıştı. Koronavirüs salgını sebebiyle kademeli olarak okula gidecek öğrenciler için okullar ne zaman tam olarak açılacak? Orta okul ve liseler için okullar bu dönem açılacak mı?

GÜN GÜN TAKİP EDİYORUZ

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamasında gelişmeleri gün gün takip ettiklerini ifade ederek, çalışmaların güzel gittiğini şu şekilde ifade etti:

"Biz emin olun gün gün takip ediyoruz. Her gün ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz diye. Şunu açık ifade edebilirim ki her şey gayet güzel gidiyor. Tek tük problemler olmasına rağmen anında müdahale konusunda krize müdahale ekiplerimiz ve bu problemlerin nasıl çözüleceği konusunda yerelde çalışan ekiplerimiz hazırlar ve gerekeni yapıyorlar"


UMUT EDİYORUZ

MEB olarak görevlerinin okulları açmak olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

" Önümüzdeki süreç elbette Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında tekrar ortaya konulacak. Ne tür bir yol haritası olacağını düşündüğümüzde, Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılması ile ilgili şartları izleyerek, durumlara bakarak salgının seyrini ayrıntılı olarak inceleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda önümüzdeki süreçte okulların açılması konusunda daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz"

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? OKULLAR AÇIKLACAK MI?

Bakan Selçuk, katılmış olduğu canlı yayında okulların açılışıyla ilgili şunları söylemişti:

"Bilim Kurulu'nun öneri paketi oluyor. Genel sadece okul değil çevre hayatla ilgili. Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istişare yapılıyor. Daha önceki yıllarda biz arkadaşlarla oturup şu tarihte açılsın diyebiliyorduk. Şimdi bu iş bütünsel bir iş. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda "Şu şu sınıflar açılabilir" önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz"