'Okulları açamayabiliriz'

'Okulları açamayabiliriz'

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulların açılma tarihini duyurdu.

2020-2021 Eğitim yılı, 31 Ağustos 2020'de başlıyor. 18 Haziran 2021'de sona erecek. Birinci dönem ara tatilin 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında olacak. Yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ara tatilinin ise 12-16 Nisan 2021'de yapılacağı duyuruldu.

İL BAZLI ERTELEME


Okul açılış takvimi açılmasına rağmen bazı illerdeki koronavirüs vaka artışları, yetkilileri tedirgin ediyor.


Okulları açılış tarihlerinde il bazlı gecikmeler gündeme gelebilir. Vaka sayısındaki duruma göre bazı il ve ilçelerde okulların açılış tarihlerinin ertelenmesi gündemde.

“Okulları açamayabiliriz “


Son günlerde korona virüs vaka artışı yaşanan Gaziantep'de Belediye Başkanı Fatma Şahin'den şoke eden bir açıklama geldi.

İstanbul ve Ankara’nın ardından koronavirüs vaka sayısında en büyük artışın yaşandığı üçüncü il olan Gaziantep’te tüm uyarılara ve yaptırımlara karşın sosyal mesafe kuralına ve maske takma zorunluluğuna uymayan kişi sayısı, oldukça fazla.

Son bir haftada kurallara uymayan 10 bin 965 kişiye 11 milyon civarında para cezasının kesildiği kentte, vatandaşlar, birçok kişinin virüsün ciddiyetini kavrayamadığını ve rahatça gezdikleri için vaka sayısının arttığını söylüyor.

Korona virüs vaka sayılarında yaşanan artışa değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Vaka sayıları artmaya devam ederse okulları açamayız” dedi. Şahinbey ilçesindeki muhtarlarla yapılan toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te vaka sayılarının artması durumunda okulların açılmayacağını söyledi.

Şahin, programda “Gaziantep Valiliği muhtarlarımızı topladı. Korona virüs nedeniyle uzun bir süredir bir araya gelememiştik. Muhtarlarımız ile istişare ettik, soruları cevapladık” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının en çok arttığı iller arasında Gaziantep’in, İstanbul ve Ankara'nın ardından 3'üncü sırada yer aldı.