Ünlü sinemacılardan sinema eğitimi

Ünlü sinemacılardan sinema eğitimi

Eskişehir’de eğitim veren Anadolu Üniversitesi ustasından yerinde öğrenmeyi klasik uzaktan öğretim teknikleriyle karşılaştırılarak yeni bir model geliştirilmesini hedefliyor.

Proje, öğrenme materyallerinin uygulamanın içinden, işin ustalarından öğrenilmesini içeren ve yerinde çekilmiş eğitim videolarıyla desteklenen yeni bir öğretim yönteminin geliştirilmesini ve bu yeni yöntemin var olan geleneksel uzaktan öğretim yöntemleriyle karşılaştırılmasını içeriyor.

'Ustasından Öğren' başlığı altında Film Yapımı alanına yönelik olarak e-Sertifika Programları geliştirildi. Bu programlar aynı zamanda TV ve sinema sektörüne insan kaynağı yetiştirmeye de yarayacak. Katılımcılar, kendi alanlarında üst düzey deneyimli sinemacıların eğitmenliğinde verilecek derslerden sonra sınava girip sertifika alacak.

DERSLER UZMAN SİNEMACILARDAN

Film Yapımı e-Sertifika Programı'nda verilecek olan derslerde kendi alanlarında üst düzey deneyimli olan sinemacılar eğitmen olarak görev yapacak. Kıvanç Baruönü; yönetmenlik, Pelin Ekinci Kaya; film yapımcılığı, Burak Aksak; senaryo yazımı, Uğur İçbak; görüntü yönetmenliği, Deniz Göktürk Kobanbay; sanat yönetmenliği & dekor, Suzan Kardeş: saç ve makyaj tasarımı, Emre Erdem; afiş fotoğrafçılığı ve film afişi tasarımı, Gülümser Gürtunca; kostüm tasarımı, Levent İntepe; ses ve ses tasarımı, Ömer Özgür; film müziği, Çağrı Türkkan; kurgu dersleri verecek. Kurgu programı içindeki 'Renk Tasarımı' adlı bölümü ise renk tasarımcısı Bora Gökşingöl tarafından anlatılacak.

11 farklı Film Yapımı e-Sertifika Programı'na kayıtlar, 11 Ekim 2019 - 2 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacak. Programlarla ilgili ayrıntılı bilgilere esertifika.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilmektedir.

Programa isteyen herkes, internet üzerinden kayıt yaptırarak 'Ustasından Öğren' Film Yapımı e-Sertifika Programı'nın derslerine katılabilecek. Programın tamamlanmasından sonra öğrenciler, sınava girerek sertifika alacak.