Yeni yılın en güzel hediyesi eğitim bursu

Yeni yılın en güzel hediyesi eğitim bursu

Tohum Otizm Vakfı tarafından, yılbaşı için hazırlanan ve sosyal medya üzerinden #eğitimlerinidestekleyin etiketiyle yayınlanan yeni yıl videosunda, otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı yapıldı.

Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’ine otizm tanısı konulurken, 2000’li yılların başında otizm tanısı konan çocuk sayısı 150’ye yükseldi. 2013 yılında ise 88 çocuktan birinde otizm görülürken, 2014’te yüzde 30 artış gösterdi. Bugün ise doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Dünyada her 20 dakikada 1 çocuğa otizm tanısı konuluyor. Ülkemizde 0-19 yaş grubu arasında yaklaşık 434.010 otizmli çocuk ve gencimizden; okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30.050’dir. Eğitim her çocuğun anayasal hakkıdır ama otizmli çocuklar için eğitim haktan da öte tek çaredir.

ERKEN TANI VE EĞİTİM

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, vakfın kuruluş amacının da erken tanı ve eğitimle otizmli çocukları topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırmak ve ekonomiye yük olmaktan çıkıp toplumsal yaşama katkıda bulunacak bağımsız bireyler haline getirebilmek olduğunu söylüyor. Özer “Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, tek çaresi, tek ilacı eğitim. Onlara bu fırsatı sunmak isteyen destekçilerimiz, “TOHUM” yazıp “5290”a mesaj atarak otizmli çocukların eğitimlerini destekleyebilirsiniz” dedi.