'100 Bin Sosyal Konut Projesi'ne müracaatta son saatler

'100 Bin Sosyal Konut Projesi'ne müracaatta son saatler

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yatay mimari anlayışıyla yapılacak konutlar için müracaatlar, e-Devlet'in yanı sıra Ziraat ve Halk bankalarının yetkili şubelerinden bugün mesai bitimine kadar yapılabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "Her Sene 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ne müracaatlar bugün bitiyor.

TOKİ'nin yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 şehirde 2+1 ve 3+1 tasarısında yapacağı 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019'dan itibaren devam eden müracaat alımı, bugün mesai bitiminde son bulacak.

Türkiye genelinde yapılacak konutlar için müracaatlar e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi Ziraat ve Halk bankalarının yetkili şubeleri aracılığıyla da kabul ediliyor.

Zelzeleye dayanıklı, kimlikli, semt kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari asalıyla yapılacak sosyal konutlara başvuru bedelleri 2+1 daireler için 500 lira, 3+1 daireler için bin lira olarak belirlendi.

Başvurular, "şehit aileleri, harp ve görev malulleri ile dul ve yetimleri", "en az yüzde 40 özürlü yurttaşlar" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 3 kategoride kabul edilecek.

Projeye bugüne kadar 1 milyon 51 bin 66 kişinin müracaat ettiği belirtildi.