237 Tay 22 Milyon TL gelir!

237 Tay 22 Milyon TL gelir!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakanlığa bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 2019 senesinde 237 yarış tayı satışı yaptığını ve bu satışlardan son 10 senedeki en fazla gelirin sağlandığını söyledi.

TİGEM'in asal faaliyet alanının üstün nitelikli damızlık hayvan yetiştiriciliği ve sertifikalı tohumluk imalatı olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, safkan Arap atı yetiştiriciliğinin, çok daha önceki ve köklü bir deneyimin ürünü olduğunu ve Osmanlı geleneklerine dayandığını belirtti.

ATÇILIK OSMANLININ KURULUŞUNA DAYANIYOR

Atçılık faaliyetlerinin Osmanlı'nın kuruluşundan beri devam ettiğini ifade eden Pakdemirli "1300'lü senelerde kurulan Karacabey Harası, 1815 senesinde kurulan Çifteler Harası ve 1889 senesinde kurulan Sultansuyu Harası olmak üzere 3 işletmemizde toplam 1.126 baş hayvan varlığı ile bu faaliyetler son zamanlarda de devam ediyor" dedi.

SENEDE YAKLAŞIK 250 ÜSTÜN PERFORMANSLI YARIŞ TAYI ATÇILIK SEKTÖRÜNE KAZANDIRILIYOR

TİGEM'in her sene yaklaşık 250 baş üstün performanslı yarış tayını atçılık sektörüne kazandırdığının vurgulayan Bakan Pakdemirli "TİGEM'in yetiştirdiği atlar bu vakte kadar, yarış otoritesi tarafından dağıtılan toplam prim ve ikramiyelerin yüzde 33'ünü kazandı" diye konuştu.

SATIŞLARDAN 2019'DA 22 MİLYON 981 BİN TL GELİR

TİGEM'in 2019 yılında toplam 237 tay satışından 22 milyon 981 bin TL satış geliri ile son 10 yılın en yüksek ortalamasını ve satış kazancını ele geçirdiğini de söyleyen Bakan Pakdemirli, Arap atının geniş kitlelere etkin bir şekilde tanıtılması, at ve biniciliği konusunda toplumsal şuurun geliştirilmesi emeliyle kurulan Arap Atı Tanıtım ve Hipoterapi Merkezlerinde eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini de sözlerine ilave etti.