Acenteler: Tatil kredisi devam etsin

Acenteler: Tatil kredisi devam etsin

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nun turizmde toparlanmanın bu dönemde yerel dinamiklerle sağlanacağı yönündeki değerlendirmesini anımsatan acenteler, iç turizmin desteklenmesini istiyor.

Seyahat acenteleri, turizmde toparlanmanın iç pazardan başlayacağını belirterek bu alanda çalışan firmalar ve tüketicilere destek sağlanmasını istiyor.

Milliyet Gazetesi’nden Duygu Erdoğan’ın haberinde seyahat acentelerinin yerli turist hareketliliğine destek verecek teşvik mekanizmalarının uygulanmasını istediği belirtiliyor.

Kredi kampanyası devam etsin

Acenteler kamu bankalarının yaz döneminde anlaşmalı seyahat acenteleri üzerinden 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile sunulan kredi kampanyasının sona erdiğini, bunun devam ettirilmesini istiyor.

TÜRSAB : İç pazar güçlendirilmeli

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu dönemde dünyada turizm hareketinin iç turizmle sağlandığını belirterek Türkiye’de de önceliğin her zaman Türk vatandaşlarında olduğunu, iç turizmi geliştirmek için teşvik ve desteklerin verilmesi gerektiğini söyledi.

“Adı turizmle anılan diğer ülkelerin örneklerinde olduğu gibi belli bir oranda devlet desteği verilmesi iç turizmi canlandıracaktır” diyen Bağlıkaya, “Bu, ilerde turizmde yaşanabilecek kriz dönemlerinde de sağlam bir temel oluşturacak ve sektörümüz daha güçlü ve dayanıklı bir yapıya kavuşturur” dedi.

Pronto Tour Ali Onaran: Yurtdışından iç pazara döndük

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, tüm dünyada turizm hareketinin genellikle iç pazarlar ile sağlandığını belirterek “Yurt dışına yönelik olan tüm kampanyalarımızı iç pazara yönlendirdik. Pazarlama dinamiği yurt içi için çalışıyor. Turizmi gelişmiş, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkelerde iç pazar büyüklüğü toplam turizmden yüzde 25 pay alıyor. Bizde bu oran yüzde 15 civarında. Almamız gereken bir yol var ve bunu teşvik etmek gerekiyor” dedi.

Jolly Tour: Tatil kredisi devam etsin

Türkiye’nin dünyada pandemi krizini en iyi yöneten ülkelerden biri olduğuna işaret eden Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da, 2019’daki iç pazar turist hareketinin 8 milyon olduğunu belirterek “Tüm paydaşlar ile yerli turistin bize olan güvenini özellikle seyahat acenteleri üzerinden sağlarsak, 5 yıl içinde 20 milyona yakın iç turizm hareketi olur. Tüketici için ekonomik rahatlık çok önemli. Tatil kredisi ya da uzun dönemli taksitlendirmeler tüketiciyi harekete geçiriyor” dedi.

turizm gazetesi