AK Parti ve MHP'den YHT indirimlerinin kalkmasına tepki!

AK Parti ve MHP'den YHT indirimlerinin kalkmasına tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren (YHT) abonmanlık fiyatlarına yaptığı zamma AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) de reaksiyon geldi

AK Partili Meclis Azası Orhan Durmuş, "Bu zammı içimize sindirmemiz olanaksız." derken; MHP'li Metin Nurullah Sazak ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sual önergesi verdi.

AK Partili Durmuş,şunları söyledi:

"Bu zam mantıklı değil. Bunu doğru görmem olası değil. Yurttaşın geçim sıkıntısı çektiği böyle bir dönemde bu içimize sinmez. Bunun geri alınması noktasında partimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız. Zira bu yurttaşı mağdur eden bir vaziyet. Bu kadar yüksek oranda bir zam olmaz."

MHP Eskişehir Milletvekili Sazak da, YHT abonman ücretlerine yapılan zam konusunda olarak Eriştirme ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sual önergesi yöneltti.

Sazak, "Yapılan bu zamlar acilen gözden geçirilmeli." diye konuştu ve vaziyetin takipçisi olacağını belirtti.

"Bütçesini abonman ücretlerine göre ayarlayan yurttaşlarımızın mağdur edilmemesi" gerektiğini vurgulayan MHP'li Sazak, Bakan Turhan'a şu sualleri yöneltti:

Abonman kartlarına ait indirim oranlarının değişmesi neticesinde yeni ücretleri nedir? 30 günlük abonman ücretlerine neden yüksek ücret artışı yapılmıştır? Mevzubahis biletlerin indirim oranları neden değiştirilmiştir?

Bilhassa çalışan ve talebelerin seçenek ettiği abonman kartlarına ait indirim oranlarının gözden geçilerek fiyatlardaki artışın uygun düzeye çekilmesi tasarılanmakta mıdır?

Halk nezdindeki bilgi kirliliğinin giderilmesi için yeni fiyatların saydam bir biçimde kamuoyu ile paylaşılması düşünülmekte midir? İnternet ve mobil satış kanallarında uygulanan indirim meblağı ne kadardır? Bu meblağda bir farklık yapılmış mıdır? Business vagonlarda çocuk, genç, öğretmen, medya, 60-64 yaş ve 65 yaş üstü gibi indirimler neden kaldırılmıştır?