Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu Türkiye

Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu Türkiye

ABD’de yayınlanan Porthole Cruise Magazine, Akdeniz’deki en iyi kruvaziyer destinasyonu olarak Türkiye’yi seçti. Okuyucularının oyları ile 1998’den bu yana gemi, liman, kruvaziyer şirketi, destinasyon gibi kategorilerde sektörün en iyilerini belirleyen yayın, sonuçları Kasım/Aralık 2019 sayısında ve porthole.com web sitesinde yayınlandı.

Küresel ağında Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 62’sinin geçiş yaptığı Kuşadası, Bodrum ve Antalya kruvaziyer limanları bulunan dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) CEO’su Emre Sayın, “Türkiye kruvaziyer turizminin tekrardan yükselişe geçmesi için devletimiz ile birlikte ciddi efor sarf ettiğimiz bu dönemde Türkiye’nin en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilmesi bizi çok sevindirdi ve daha da motive etti” dedi. Sayın, yükselişin tepe noktasına 2022’de ulaşacağını öngördüklerinin ifade etti.

Kuşadası’nın küresel kruvaziyer sektörü bakımından Türkiye’nin marka elçisi olduğunu söyleyen GPH Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Turizm sezonu boyunca Kuşadası’ndan 60 ülkenin vatandaşı geçiş yaptı” dedi. Kuşadası’nın 2019’u 200 bin kruvaziyer turist ile tamamlayacağını ifade eden Güngör, “2020’de 350 bin turist bekliyoruz. Kruvaziyer şirketleri genel olarak da Doğu Akdeniz’e yöneliyorlar. Kuşadası ise bu anlamda önemli bir merkez olarak kendini konumlandırıyor” şeklinde konuştu.