Altın fiyatları için çılgın tahminler! Altın ne kadar olacak?

Altın fiyatları için çılgın tahminler! Altın ne kadar olacak?

Ekonomistler İslam Memiş ve Tuna Kaya altın fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yüksek fiyattan altın alan ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 

Altın fiyatları için kanalında konuşan İslam Memiş bugünkü güncel altın yorumu ile bir kez daha altın yatırımcısını uyardı. İslam Memiş, “Altın dolar paritesini önemsiyorum. 1000 lira üstünden gram altın alanlar. Ben bu fiyatlar çökecek dediğimde sen bilmiyorsun diyenler, gülenler kaybetti. Şubat ayında gram altın, gram gümüşte dolar/TL kurunda düşüş öngörüyorum. Öngörümü devam ettiriyorum.” dedi.

Memiş dolar kuru içinde yükseliş beklediğini söyleyerek şunları söyledi:

“Doların değer artışını bekliyorum. Dolarda 13,60 devamında 13,80. 13,65 kritik direnç seviyesi. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa 13,80. Buradan tekrar trendler olabilir.”

Altın fiyatları için bir dev tahmin de Bank of America analistleri tarafından yapıldı. Analistler, altın fiyatı için yükselişin devam edeceğini belirtti. BofA analisti Michael Widmer, “Enflasyonun bir kısmı yerel faktörler tarafından yönlendirilirken, tedarik zincirindeki bozulmalar da dahil olmak üzere birçok faktör de oyunda. Ayrıca Fed’in tepki fonksiyonunun değiştiğini de not ediyoruz. Düşen enflasyon, istikrarlı ekonomik büyüme ve istikrarlı piyasaların eşlik ettiği kademeli artışlar, ABD para politikası için ideal senaryo olabilir, ancak bu zor bir yol. Hata riski yüksektir ve artan borsa volatilitesi, altın dahil, güvenli limanları destekleme eğilimindedir.” dedi.

GRAM ALTIN FİYATI ÇILGIN RAKAM: 2 BİN TL GÖZLEMLENECEK

Ekonomist Tuna Kaya da altın fiyatları için yükseliş öngördüğünü söylemişti. Kaya, gram altın fiyatı rekor seviyelere işaret ediyor. Dolar/TL paritesinde yaşanan gelişmeler gram altın fiyatlarını da tetikliyor. Tuna Kaya da bu duruma dikkat çekerek, 2022’de gram altın fiyatı için 2 bin lirayı, 2023 yılında ise 3 bin liranın  gözlemlenebileceğini belirtmişti. 

Commodity Futures Trading Commission verilerini inceleyen analistler, kritik altın tahminleri paylaştı. TDS analistlerinin altın yorumu şöyle:

“Mevcut haliyle, enerji fiyatlarındaki son keskin artış göz önüne alındığında, piyasadaki birçok kişi reel faizlerin büyük satışları teşvik edecek kadar yükseleceğine inanmadığı için fiyatlar 1.840 doların üzerine çıktı. Önümüzdeki hafta altının mevcut 1.830 dolar seviyesinin yakınında tutunmasını ve pozisyonların long’lara doğru hareket etmesini bekliyoruz.”