Altın fiyatlarına Ukrayna desteği: Gram altın 800 TL'yi gördü

Altın fiyatlarına Ukrayna desteği: Gram altın 800 TL'yi gördü

Altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik krizden destek bulurken piyasada gözler bir yandan ABD Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği toplantıya odaklandı.

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın kararına hazırlanırken altın fiyatları bir yandan Ukrayna geriliminden, bir yandan da kripto para piyasasındaki gerilemeden destek buldu.

Bu sırada dünyanın en büyük altın fonu olan ve geleceğe ilişkin altın tahminlerinde referans alınan SPDR Altın Fonu’na cuma günü rekor girişin gerçekleştiği görüldü.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı’da altın fiyatları dolar/TL’deki sınırlı düşüşün etkisiyle 800 TL sınırından geriledi.

Gram altın öğle saatlerinde 791 TL seviyesinden işlem görürken çeyrek altın 1287 TL alış ve 1304 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını ise 5 bin 150 TL alış ve 5 bin 200 TL satış fiyatıyla işlem gördü.

GÖZLER FED’DE

Altın piyasası aynı zamanda 25-26 Ocak’ta gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısını da yakından takip ediyor. 

Fed’in bu haftaki toplantıda mart ayında faiz artırmaya başlayacağına ilişkin sinyaller vermesi bekleniyor. Ancak altın fiyatlarındaki havanın kötümserleşmemesinin altında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim, borsa ve Bitcoin’deki düşüş yatıyor.

Diğer kıymetli metallerden gümüş ons başına 24,25 dolarda sakin kalırken paladyum yüzde 0,3 düştü ve platin yüzde 0,2 yükseldi.