Altın fiyatlarında ralli havada kaldı! Gram altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatlarında ralli havada kaldı! Gram altın fiyatları ne olacak?

Gram altın fiyatları 792 TL'ye kadar çıktı. Altın fiyatında son gelişmeleri Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu açıkladı. Şatıroğlu "Altın rallisi havada kaldı" dedi. Gram altın ne olacak?

Dolar kurunun 13,89 TL seviyesine yükselmesi sonrasında gram altın fiyatları 792 TL'ye kadar çıktı. Altın fiyatlarında yükselişin devam edip etmeyeceğini Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu açıkladı. 

ALTIN PİYASA KARIŞTI! ALTIN RALLİSİ HAVADA KALDI
Altın fiyatlarının bu noktaya gelmeden önce düşüş beklediğini belirten Tunç Şatıroğlu, "Beklediğim düşüş geldi, hatta daha fazlası geldi. Geçen yıl hariç olmak üzere Aralık-Mart ayında görülen dolar rallisinin olması yönündeydi. Omikron varyantı ortaya çıktıktan sonra işin şekli değişti. Aralık ayında beklediğim ralli varyant belirsizliği nedeniyle ertelendi. Tekrar kapanmalar mı olacak, işler sarpa mı saracak? Bunu bilmiyoruz. Böyle bir belirsizliğin olduğu yerde Aralık ayındaki ralli beklentisi gerçekleşmedi. Piyasa karışmış durumda. Belirsizlik kalkar, varyantın zararsız olduğu ortaya çıkarsa altın fiyatlarında ralli görülebilir" ifadelerini kullandı.

KORKU ENDEKSİ ARTARSA ONS ALTIN FİYATLARI DA DAYANAMAZ
Korku endeksinin yükseldiğini belirten Şatıroğlu, "FED başkanı Powel beni şaşırttı. Powel, varlık alımını hızlandırabileceklerini söyledi. Piyasalar daha da beter karıştı. Bir gün iyiye gidiyor, diğer gün kötüye gidiyor. Varyant ve FED'in olaya yaklaşımı oyunu tamamen değiştirdi. Böyle bir ortamda Ons altın ve Ons gümüş için ralli yaşanacak demek çok zor. Korku endeksi 31'in üstüne çıktığı zaman, belirsizlik artmaya başladığı zaman piyasalar sarsılıyor. Kıymetli metallere satışlar gelebiliyor. Arkasından altın hemen toplayabiliyor. Ama 40'ı geçtikten sonra altın fiyatları da dayanamıyor. Çok sert bir şekilde düşüyor. Ons altında düşüş beni tedirgin ediyor. Belirsizlik arttığı zaman para altına değil güvenli liman olan ABD tahvillerine gidiyor." dedi.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?
"Gram altın fiyatlarında ne olur?" sorusuna yanıt veren Şatıroğlu, "Ons altında toparlanma olursa 1777 doların üstüne çıkarsa tekrar yükselebilir. Gram altın fiyatları dolara endeksli durumda. Gram altın elinde olanlar tutmaya devam edebilir. Satmaya gerektirecek bir durum şuan yok. Almak isteyenlere ise şu anda karışmıyorum. Dolar kuru 13.40'ın üstünde kalır ve Ons altın da düşerse gram altın 750 ile 780 TL arasında gidip gelebilir. Ama buradan satılmaz. Gündemimizde böyle bir şey yoktur. Gram altını elinde olanlar tutmaya devam etsin diyoruz. Bundan sonrası dolar kurunun gideceği yere bağlı. Aralık ayında 100 baz puan indirim daha garanti. Dolar'da da yükselişler garanti durumda. Eğer Merkez Bankası şok bir faiz artışı yaparsa o zaman elinde dolar olan satabilir. " ifadelerini kullandı.