Altın Kahini açıkladı: Altın düşer mi yükselir mi?

Altın Kahini açıkladı: Altın düşer mi yükselir mi?

Son günlerde yükselişi durdurulamayan altın daha da yükselmeye devam edecek mi? Ünlü ekonomist İslam Memiş, altın yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu.

Son günlerde yükselişi durdurulamayan altın daha da yükselmeye devam edecek mi? Ünlü ekonomist İslam Memiş, altın yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu.

Son günlerde yurttaşın aklında hep aynı soru, "Altın düşer mi yükselir mi?"

20 Ekim itibariyle fiyatı 530 lirayı geçen altında yükseliş devam edecek mi? Türkiye’deki milyonlarca yatırımcı, gram altın yükselir mi düşer mi diye araştırıyor. Türk kadınlarının en büyük yatırım aracı olan çeyrek altın fiyatı düşecek mi, artacak mı? Altın uzmanı, başarılı ekonomist İslam Memiş'in 20 Ekim itibariyle altın yorumları geldi.

Küçük yatırımcıyı uyaran analizleriyle dikkat çeken yorumlarda bulunan, cebinizin dostu İslam Memiş, zarar edilmemesi için son tespitini yaptı.

"Özellikle gramcılar panik alımına dikkat etmeli” diyerek 534 liraya çıkan fiyatları gören ve dayanmayarak sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan altın uzmanı İslam Memiş, "Dip kazayacaklar, sonra tutamayacaklar. Kısa vadeli düşüş öngörüm devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ ALTIN ANALİZİ
“Panik alım yapmayın, daha da yükselecek” diyerek vatandaşların zarar etmemesi tavsiyesinde bulunan dolar uzmanı İslam Memiş, bu fiyatları riskli bulduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan altın yorumlarıyla tanınan Borsa Kralı Nasrullah Ayan aylar önce gram altın için 640 TL hedef fiyat vermişti. Ekonomist Devrim altının kısa vadede 640 TL üstüne atmasını beklediğini söylemişti. Uzman Cihat Çiçek ise 1.000 TL hedef fiyatla zirveyi göstermişti. Peki, neden bu fiyatlardan alım yapılmaz?

Gram altının ons bazında 1.800 doları bile bir türlü göremediği, 1.775 dolar direncini kıramadığı atmosferde Türkiye fiyatları döviz yükselişinden dolayı artıyor. Aslında altın artmıyor ve dolar yükseliyor. Gram altın da doların fiyatından etkilendiği için yükseliş sürüyor. Gram altın yine 480’li rakamlardan çok kısa bir sürede 500’lere şimdi de 530’lu rakamlara çıktı. Altın Kahini İslam Memiş, düşüş trendine gireceğimizi düşünüyor. Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.