Altın ve dolar yatırımcıları dikkat! Altın ve dolar yatırımcıları için ekonomist Mert Başaran'dan çok kritik uyarı: 3 gün üst üste bu olursa aman dikkat

Altın ve dolar yatırımcıları dikkat! Altın ve dolar yatırımcıları için ekonomist Mert Başaran'dan çok kritik uyarı: 3 gün üst üste bu olursa aman dikkat

Daha önce altın ile dolar kuruna ilişkin önemli tahminlerde bulunan Yatırım Uzmanı Mert Başaran kritik uyarıda bulundu

Mert Başaran, şu anki gram altın seviyesinin alım fırsatı verdiğini söyledi.
Başaran yaptığı açıklamada, "Geleceği kimse bilemez sadece teknik analizler üzerinden tahminler yapılabilir. Herkes yanılabilir. Yanıldığında stop edip bu işten çıkabiliyorsan bu işten para kazanabilirsiniz.
Spekülatörler bile yanılabiliyor. Kimse bu noktaları bilemez. Bugün dolar 25 lira olacak desek inanılmaz reyting alır. Ama bu doğru olmaz. Gram altın 1000 lirayı gördü. Altın alanlar aynı zamanda dolar da alıyor.

180593.jpg
Ben 600 liraya gerilediğinde panik yapılmaması gerektiğini söylemiştim. Gram altının şu anki seviyesi 790-810 lira arası...
Burada akıllı adam tekrar toplamaya başlar. 815-820'yi görünce bence alım zamanıdır. Çünkü bu 'kopup gidecek' demektir. Yatırım tavsiyesi değil ama şu an gram altın uyuyor. Alınabilir.
Önümüzdeki 2-3 aya dikkat etmek lazım. Türkiye'deki faiz kararından önce ABD'deki karara bakmak lazım.
Ama 830 lira olduğunda dikkat edin. Bu bir şey olduğuna işarettir.
Yine aynı şekilde dolar 3 gün üst üste 14 lira üzerini görürse bir kopma olacağına işaret. O zaman işte dikkat edilmelidir" dedi.

ALTINDA SON DURUM NE?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 795 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.304 lira, cumhuriyet altını da 5.307 liradan satılıyor.

180496.jpg

ONS ALTINDA 1.845 DOLAR DİRENÇ KONUMUNDA

Jeopolitik tarafta risk algısını artıran bu gelişmeler ve halihazırda enflasyon ve para politikalarında hızlı sıkılaşma kaygıları piyasalardaki oynaklığı artırdı. Buna karşın tahvil piyasasındaki satışların durulmasıyla çarşamba günü yüzde 1,90'ı test eden ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, düşüşünü 3'üncü güne taşıdı ve yüzde 1,78'e geriledi.
Analistler, bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Cenevre'de yapacağı görüşmeye ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.845 doların direnç, 1.835 doların destek konumunda bulunduğunu söyledi.