ARPA coin nedir? ARPA coin yorum ve geleceği!

ARPA coin nedir? ARPA coin yorum ve geleceği!

ARPA, kriptografik Çok Taraflı Hesaplama ("MPC") tarafından etkinleştirilen, gizliliği koruyan hesaplama için blok zinciri tabanlı bir katman 2 çözümüdür .

ARPA Chain bugünkü fiyatı ₺1,38 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺950.801.325 TRY. Anlık CoinMarketCap sıralaması #323, piyasa değeri ₺1.557.171.799 TRY. Dolaşımdaki arz 1.129.168.018 ARPA coin.

ARPA COİN NEDİR?

ARPA, Çok Taraflı Hesaplama (“MPC”) tarafından etkinleştirilen, gizliliği koruyan hesaplama için blok zinciri tabanlı bir katman 2 çözümüdür. Nisan 2018'de kurulan ARPA'nın amacı, veri yardımcı programını mülkiyetten ayırmak ve veri kiralamayı mümkün kılmaktır. ARPA'nın MPC protokolü, her bir tarafın veri girişini gizli ve güvenli tutarken, birden fazla varlığın verileri işbirliği içinde analiz etmesi ve veri sinerjileri çıkarması için yollar yaratır.

Geliştiriciler, ARPA ile uyumlu blok zincirler üzerinde gizliliği koruyan dApp'ler oluşturabilir. Bazı acil kullanım örnekleri arasında kredi dolandırıcılığı önleme, güvenli veri cüzdanı, hassas pazarlama, ortak AI modeli eğitimi ve anahtar yönetim sistemleri yer alır. Örneğin, ARPA ağını kullanan bankalar, müşteri verilerini veya mahremiyetlerini ifşa etmeden risk yönetimi amacıyla kredi kara listelerini birbirleriyle paylaşabilirler.

ARPA, IEEE Standard Association, ISO, JD.com, Sinochem Group, CAICT, Elrond ve Chainlink gibi kuruluşlar ve teknoloji şirketleriyle ortak çalışır.